2011 m. trečiojo ketvirčio planšetinių kompiuterių rinkos tendencijos (Video)  (0)

Skaičiuojama, kad Lietuvoje parduota vos 3 tūkst. planšetinių kompiuterių per pirmuosius šešis šių metų mėnesius, o pasaulinėje rinkoje šis skaičius yra ženkliai didesnis. Šie įrenginiai sukeitė kompiuterinės įrangos lyderius vietomis ir buvusieji dabar turi spręsti labai rimtas problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiasis šių metų ketvirtis planšetinių kompiuterių rinkoje buvo ypatingas. „Samsung“ trečiojo ketvirčio finansiniai rezultatai viršijo analitikų prognozes, o „Apple“ antrojo ketvirčio pajamos ir pelnas augo rekordiškai (trečiojo ketvirčio rezultatai bus paskelbti spalio mėnesį). 

Įdomus faktas. Rugpjūčio mėn. Apple savo sąskaitoje turėjo daugiau pinigų, nei jų buvo JAV ižde.

Tačiau ne visiems taip gerai sekėsi. Šioms kompanijos besidžiaugiant pasiektais rezultatais smarkiai nukentėjo „HP“ ir visiškai pralaimėjo karą planšetinių kompiuterių rinkoje. Šių metų liepos 1 d. pristatytas „HP TouchPad“ įrenginys buvo toks nesėkmingas, jog po pusantro mėnesio įmonė pranešė daugiau nebegaminsianti mobiliųjų įrenginių su „WebOS“ operacine sistema. Beje, iš pradžių buvo pasirodžiusi informacija, kad „HP“ visiškai traukiasi iš techninės įrangos gamybos ir koncentruosis tik ties programinės įrangos kūrimu.

Sandėliuose esančias nemažas atsargas (vien „Best Buy“ tinklas turėjo daugiau nei 200 tūkst. šių įrenginių) įmonė nusprendė parduoti stulbinančiomis kainomis: 16GB modelio kainą sumažino nuo 499$ iki 99$, o 32GB nuo 599$ iki 149 JAV dolerių. Panašu, kad kompanija yra visiškai pasimetusi, nes dar po mėnesio „HP“ PSG (Personal System Group) padalinio vadovas Todd Bradley teigė, kad įmonė atnaujins šių įrenginių gamybą ir galbūt kada nors kovos dėl lyderio pozicijos.

Stebėdami šią rinką galite nesunkiai pastebėti, kad „Apple“ savo galimu konkurentu laiko tik vieną gamintoją – „Samsung“. Abiejų kompanijų teisininkai pluša visame pasaulyje ir stengiasi kiek įmanoma labiau vieni kitiems pakenkti.

Štai „Apple“ vienu metu netgi buvo pasiekusi, kad „Samsung“ neturėtų galimybės pardavinėti „Galaxy Tab“ kompiuterių visoje Europoje, tačiau tai atliko ne visiškai sąžiningai. Įmonės teisininkai pateikė pakoreguotą „Galaxy Tab“ nuotrauką, kurioje šis įrenginys buvo šiek tiek padidintas dėl to, kad būtų panašesnis į „iPad 2“. Žinoma, netrukus šis teismo sprendimas buvo atšauktas ne tik dėl nuotraukos, tačiau ir dėl to, kad buvo sudvejota ar gali vienas Vokietijos teismas uždrausti prekybą geografiškai platesnėje ervėje – visoje Europoje.

„Samsung“ taip ir nepradėjo šių įrenginių prekybos Australijoje ir bandė susitarti su „Apple“, tačiau pastaroji atmetė pasiūlymą

„Amazon“ naujienos

Rugsėjo pabaigoje „Amazon“ pristatė savąjį planšetinį kompiuterį – „Kindle Fire“. Tik 199$ kainuosiantis įrenginys gali ganėtinai greitai užimti ne mažą rinkos dalį. JAV gyventojai jau dabar gali pasinaudoti išankstinio užsakymo galimybėmis, nes kompiuteriai bus pradėti platinti lapkričio 15 d. „Amazon“ teigia, kad per parą sulaukiama apie 50000 vnt. užsakymų, tad jei ši tendencija išsilaikys iki pristatymo dienos – turėtų būti pasiekta apie 2,5 mln. vnt. užsakymų. Šis įrenginys gali prisidėti prie „Samsung Galaxy Tab“ ir papildyti jėgas kovoje su „iPad 2“. Detalų „Amazon“ ir „Apple“ produktų palyginimą galite rasti čia.

7 colių „Amazon Kindle Fire“ iš kitų „Android“ įrenginių išsiskiria tuo, kad „Amazon“ siūlo savąją programėlių parduotuvę, o kompiuteryje yra įdiegta„Silk“ naršyklė. Jos veikimas yra padalintas tarp planšetinio kompiuterio ir „Amazon Cloud“ debesų technologijos. Kaip „Amazon“ pavyko tai padaryti galite pamatyti šiame neilgame vaizdo įraše.

„Lenovo“

Šis gamintojas pristatė net tris planšetinius kompiuterius. Vieno jų pavadinimas turbūt girdėtas daugeliui. Tai – klasikinės verslo serijos „ThinkPad“ planšetinis kompiuteris. Kaip ir kiti šios serijos kompiuteriai jis yra visiškai juodas bei kampuotas ir jį jau galima įsigyti Lietuvoje.

Peržiūrėkite šį produktą pristatantį vaizdo įrašą:

Jei „ThinkPad“ skirtas daugiau darbui ir verslininkams – „IdeaPad“ serijos kompiuteriai yra prieinami platesnei visuomenei. Žemiau pateikiame visų trijų Lenovo planšetinių kompiuterių palyginimą.

 

ThinkPad Tablet

IdeaPad K1

IdeaPad A1

Procesorius

NVIDIA® Tegra™ 2 Dual-Core 1GHz procesorius

NVIDIA® Tegra™ T20 1.0GHz procesorius

ARM Cortex™-A8 1.0GHz procesorius

Operacinė sistema

Android™ 3.1

Android™ 3.1

Android™ 2.3

Ekranas

10,1" WXGA (1280x800) 16:10 IPS su Corning® Gorilla® stiklu

 

7” ekranas

Išmatavimai

260 x 182 x 145mm

264 x 188 x 127mm

195 x 125 x 11,95mm

Svoris

Nuo 750g

Mažiau nei 770g

400g

Kietasis diskas

Iki 64GB

Iki 64GB

Iki 16GB

Atmintinė 1GB

Iki 1GB DDR2

512MB LP DDR memory

Baterijos veikimo laikas

Iki 8 val.

Iki 10 val.

Iki 5 val.

Priedai:

Bluetooth, WiFi, 3G, USB 2.0 ir micro-USB jungtys, SD atminties kortelės skaitytuvas, mini-HDMI jungtis

MicroSD kortelių skaitytuvas, mini HDMI jungtis, foto kameros priekyje (2M) ir gale (5M), internetinė kamera

 
 

Kaina nuo: 499$

Kaina nuo: 429$

Kaina nuo: 199$

Beje, ar žinojote, kad pirmasis planšetinis kompiuteris buvo išrastas 1968 m.? Ne? Čia rasite daugiau informacijos apie tai, kas jį išrado.

Pigiausi
kompiuterių
modeliai
kompiuteriai.lt skytech.lt
 
Archos Anova 7 G2
524 Lt 500 Lt
 
Archos Anova 10 G2
665 Lt 635 Lt
 
 
       
Bene geriausias
kainos ir kokybės
santykis
kompiuteriai.lt azon.lt plansetiniai.lt skytech.lt
Asus Eee Pad
Transformer TF101
16GB
1.399 Lt 1.209 Lt 1.399 Lt 1.385 Lt
Samsung Galaxy
Tab 10.1 16GB
Nėra 1.595 Lt 1.565 Lt 1.639 Lt
Apple iPad2 16GB
Wi-Fi
1.603 Lt 1.659 Lt 1.659 Lt 1.675 Lt
Apple iPad2 32GB
Wi-Fi
1.931 Lt 1.649 Lt 1.999 Lt 2.018 Lt

Na, o pabaigai kaip visada – reklamos ir produktus pristatantys vaizdo įrašai:
„Amazon Kindle Fire“:

„Asus Eee Pad Transformer“

„Lenovo IdeaPad A1“:

„Lenovo IdeaPad K1“:

„Sony Tablet S“:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Gytis Česnuitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)