Geriausi 2015 metų išmanieji telefonai. Antra dalis: flagmanai (pagal Pocket-lint)  (0)

Pristatome pakankamai išsamų ir argumentuotą geriausių išmaniųjų telefonų sąrašą 2015 metų pabaigai – jį sudarė Pocket-lint.com kolektyvas. Šis sąrašas buvo sudarytas remiantis asmenine žurnalistų patirtimi bei nuomone, tačiau jame tinkamų pasiūlymų ir patarimų gali atrasti tikrai kiekvienas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-24 Geriausi 2015 metų išmanieji telefonai. Antra dalis: flagmanai (pagal Pocket-lint)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminime, jog į sąrašą patekusius išmaniuosius telefonus surikiavome pagal lietuviškas kainas ir jau publikavome pirmąją sąrašo dalį su pačiais pigiausiais modeliais, rekomenduojamais 2015-iesiems metams. Dabar gi antroji sąrašo dalis – patys geriausi, tačiau tuo pačiu ir brangiausi flagmanai.

Nexus 6

Kaina Lietuvoje apie 445€ - 693€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

„Google“ korporacijos kartu su „Motorola“ sukurtas išmanusis telefonas „Nexus 6“ turi net 6 colių įstrižainės ekraną. Vieni pirkėjai tai gali įvardinti kaip privalumą, o kiti kaip trūkumą. Nors „Nexus 6“ giriamas dėl puikios kokybės QHD raiškos ekrano bei itin našaus „Qualcomm Snapdragon 805“ centrinio procesoriaus, jis taip pat yra lyginamas su kitų gamintojų panašios įstrižainės daugiafunkciniais įrenginiais, kuriems užsienio apžvalgininkai dažniausiai atiduoda didesnes savo simpatijas. Kitaip sakant „Nexus 6“ dažniausiai rekomenduojamas tikriesiems „Android“ entuziastams, kurie didžiausią dėmesį sutelkia į „Android“ operacinę sistemą ir jos atnaujinimus. Kadangi „Nexus 6“ yra oficialus „Google“ išmanusis telefonas, jis tikrai visuomet bus vienas iš tų daugiafunkcinių įrenginių, kurio savininkai pirmieji galės įsidiegti ir išbandyti naujas „Android“ operacinės sistemos versijas.

LG G4

Kaina Lietuvoje apie 449€ - 693€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt

Jeigu renkantis išmanųjį telefoną vienas iš prioritetų yra didelis ekranas, tiesiog būtina atkreipti dėmesį į „LG G4“ daugiafunkcinį įrenginį. Šis išmanusis telefonas iš kitų išsiskiria dėl savo plono korpuso ir daugumą žavi tuo, nes gali būti komplektuojamas su odiniu galiniu dangteliu, o tai padeda sukurti itin aukštą solidumo įspūdį. Užsienio apžvalgininkai taip pat labai teigiamai atsiliepia apie „LG G4“ kamerą ir pabrėžia gerą jos našumą. Nors šis 5,5 colių įstrižainės ekraną turintis išmanusis telefonas negali pasigirti pačia pažangiausia aparatūrine įranga, jos našumo tikrai pakanka sklandžiam „Android“ operacinės sistemos darbui užtikrinti. Vis dėlto „LG G4“ gauna pakankamai daug kritikos dėl prastai laikančios baterijos. Ir taip yra dėl to, nes anksčiau pristatytas išmanusis telefonas „LG G3“ pasižymėjo kur kas ilgiau laikančia baterija nei šis naujosios kartos daugiafunkcinis įrenginys.

HTC One M9+

Kaina Lietuvoje 497€ - 784€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

Norint įsigyti išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema dažnai nutinka taip, kad pirkėjas dėl vienų ar kitų priežasčių jaučia tam tikras simpatijas konkrečiam gamintojui. Jeigu šios simpatijos atiduodamos „HTC“, tai renkantis naują išmanųjį telefoną tiesiog būtina atkreipti dėmesį į „One M9+“ daugiafunkcinį įrenginį. Užsienio apžvalgininkai vieningai sutinka, kad „One M9+“ yra kur kas geresnis išmanusis telefonas nei kiek anksčiau pristatytas „One M9“, ir jį rekomenduoja rinktis netgi nepaisant šiek tiek didesnės naujosios kartos modelio kainos. Nors „One M9+“ yra brangesnis, jis yra pranašesnis tiek dėl aukštesnės raiškos didesnio 5,2 colių įstrižainės ekrano, tiek dėl integruoto piršto antspaudų skaitytuvo. Vis dėlto užsienio apžvalgininkai nerekomenduoja „HTC One M9+“ pirkti tiems, kurie ruošiasi daug fotografuoti, o taip yra dėl to, nes „HTC“ išmaniųjų telefonų kameros kokybe šiuo metu tikrai nusileidžia daugumai kitų konkurentų.

Samsung Galaxy S6

Kaina Lietuvoje apie 507€ - 763€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt

Pietų Korėjos kompanijai „Samsung“ reikėjo pokyčių, o kad jie įvyko geriausiai įrodo „Galaxy S6“ išmanusis telefonas. Būtent šis daugiafunkcinis įrenginys ypatingas tuo, nes yra pagamintas naudojant metalinį rėmelį, o „Galaxy S6“ tiek priekį, tiek galą nuo įbrėžimų apsaugo „Gorilla Glass“ stiklas. Negana to išmanusis telefonas iš kitų išsiskiria dėl nepriekaištingai spalvas atvaizduojančio „Super AMOLED“ technologijos 5,1 colių įstrižainės QHD raiškos ekrano ir užsienio apžvalgininkų yra ypatingai palankiai vertinamas dėl sklandaus ir greito „Android“ operacinės sistemos veikimo. Ir nors kai kuriems nepatinka, kad „Galaxy S6“ neturi microSD kortelių jungties ar nuimamo galinio dangtelio, visa tai atsveria integruota belaidė įrenginio krovimo galimybė, viena pažangiausių ir greičiausiai visoje rinkoje veikiančių 16 megapikselių kamera bei nepriekaištingas ir tik iš tvirtų medžiagų pagamintas įrenginio korpusas.

Samsung Galaxy Note 4

Kaina Lietuvoje apie 529€ - 729€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

Neabejotinas išmaniųjų telefonų su dideliais ekranais lyderis taip pat yra ir „Samsung Galaxy Note 4“. Nors „Samsung“ jau yra anonsavusi ir „Note 5“, senesnė šio daugiafunkcinio įrenginio versija „Note 4“ taip pat išlieka populiari, nes naujos kartos išmaniojo telefono kol kas tiesiog negalima įsigyti visose norimose rinkose. Esminis „Samsung Galaxy Note 4“ skiriamasis bruožas, žinoma, yra išmanusis rašiklis „S Pen“, tačiau šis daugiafunkcinis įrenginys gerai vertinamas ir dėl integruoto gerą našumą užtikrinančio „Snapdragon 805“ lusto. Užsienio apžvalgininkai „Galaxy Note 4“ pagyrų negaili ir dėl puikios kameros bei unikalių „Android“ operacinėje sistemoje įdiegtų vartotojo sąsajos valdymo sprendimų, o visuomet taip pat akcentuoja ir itin kokybišką 5,7 colių įstrižainės ekraną.

Samsung Galaxy S6 edge

Kaina Lietuvoje apie 603€ - 815€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt

Dauguma užsienio apžvalgininkų ir ekspertų labai palankiai vertina „Samsung Galaxy S6 edge“ išmanųjį telefoną, o kai kurie iš jų jį įvardija kaip vieną pažangiausių šiuo metu esančių rinkoje. Vis dėlto kiti mano, kad užapvalintus ekrano kraštus vieni gali suprasti kaip inovaciją, o kitiems tai gali būti tiesiog visiškai neįdomus aspektas, kuris asocijuojasi su didesne įrenginio kaina. Ir priežastis taip manyti tikrai egzistuoja, nes „Galaxy S6 edge“ nėra niekuo pranašesnis už paprastąjį „Galaxy S6“ jeigu atmesime specialius vartotojus sąsajos sprendimus, kuriuos suteikia lenkti telefono kraštai. Tačiau jeigu potencialus pirkėjas mano, kad inovacijos jam yra itin svarbios ir vertos didesnių pinigų, o 5,1 colių įstrižainės ekranas daugiau nei pakankamas, tuomet „Samsung Galaxy S6 edge“ tikrai gali būti įvardijamas kaip vienas iš geriausių šiuo metu rinkoje esančių išmaniųjų telefonų.

Huawei Mate S

Kaina Lietuvoje apie 620€ - 746€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

Dauguma užsienio apžvalgininkų kaip susitarę tvirtina, kad „Mate S“ išmanusis telefonais yra geriausia ką kada nors pavyko sukurti „Huawei“ bendrovei. Nors „Huawei Mate S“ gali šiek tiek nublankti prieš konkurentų aukštosios klasės daugiafunkcinius įrenginius, jame bendrovei tikrai pavyko rasti puikų balansą tarp kainos, funkcinių galimybių ir nepriekaištingo dizaino. „Mate S“ yra aprūpintas 5,5 colių įstrižainės ekranu, kuris ypatingas tuo, nes gali reaguoti į paspaudimo stiprumą. Be to, išmaniajame telefone „Mate S“ taip pat yra integruotas microSD kortelės lizdas, o užsienio apžvalgininkai nevengia pagirti šio daugiafunkcinio įrenginio ir dėl greitai veikiančios kameros bei ilgai laikančios baterijos.

Apple iPhone 6S

Kaina Lietuvoje apie 727€ - 1016€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt

Vertinant aukštosios klasės išmaniuosius telefonus, „Apple iPhone 6S“ yra vienas iš tų, kuris turi bene mažiausią 4,7 colių įstrižainės ekraną. Vis dėlto tai netrukdo šiam daugiafunkciniam įrenginiui įsitvirtini labiausiai mėgstamų ir vertinamų išmaniųjų telefonų sąraše. Nors dauguma iš pradžių manė, kad „iPhone 6S“ jį lyginant su ankstesniais modeliai mažai kuo pasikeitė, iš tikrųjų pakeitimų yra daugiau nei manyta. Ir nors dauguma jų nematomi, tačiau „Apple iPhone 6S“ yra tikrai greitesnis ir užtikrina dar geresnę vartotojo patirtį nei anksčiau „Apple“ pristatyti išmanieji telefonai. Užsienio apžvalgininkai pabrėžia, kad „iPhone 6S“ ekranas dėl įdiegto „3D Touch“ techninio sprendimo nuo šiol reaguoja į paspaudimo stiprumą, o atnaujinta 12 megapikselių „iSight“ kamera nuo šiol geba fiksuoti 4K raiškos vaizdo įrašus. Vis dėlto visos šios savybės „iPhone 6S“ taip pat padeda užsitarnauti ir vieno brangiausio rinkoje esančio išmaniojo telefono vardą.

Samsung Galaxy S6 edge+

Kaina Lietuvoje apie 736€ - 908€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

Jeigu 5,5 colių įstrižainės ekranas dar laikomas nepakankamai dideliu, renkantis naują išmanųjį telefoną būtina atkreipti dėmesį į „Samsung Galaxy S6 edge+“. Šis naujos kartos išmanusis telefonas išsiskiria ne tik dėl 5,7 colių įstrižainės ekrano, bet ir dėl to, kad šio ekrano kraštai yra užapvalinti. Būtent toks sprendimas „Samsung“ leidžia „Galaxy S6 edge+“ pasiūlyti iki šiol nematytų inovatyvių išmaniojo telefono valdymui skirtų funkcijų. Negana to šis didžiulį ekraną turintis išmanusis telefonas taip pat yra aprūpintas piršto antspaudų skaitytuvu ir itin funkcionalia bei greitai veikiančią kamera. Užsienio apžvalgininkai pabrėžia tik tai, kad siūlydamas inovatyvius sprendimus „Galaxy S6 edge+“ rinkoje išsiskiria ir dėl vienos didžiausių kainų. Vis dėlto jeigu tai renkantis naują išmanųjį telefoną nėra itin svarbu, svarstyti „Samsung Galaxy S6 edge+“ įsigijimą tikrai neabejotinai vertėtų.

Apple iPhone 6S Plus

Kaina Lietuvoje apie 862€ - 1138€: 1a.lt, fortakas.lt, skytech.lt

Ieškantys išmaniojo telefono su didele ekrano įstrižaine, tačiau nenorintys rinktis įrenginių su „Windows“ ar „Android“ operacinėmis sistemomis, žinoma, turėtų nepamiršti „iPhone 6S Plus“. Šis daugiafunkcinis įrenginys turi ne tik 5,5 colių įstrižainės ekraną su į paspaudimo stiprumą reaguojančiu „3D Touch“ techniniu sprendimu, bet taip pat yra aprūpintas biometriniu „Touch ID“ piršto antspaudų skeneriu bei atnaujinta „iSight“ kamera, kuri gali fiksuoti vaizdo įrašus 4K raiška. Užsienio apžvalgininkai kalbėdami apie „iPhone 6s Plus“ pabrėžia tik tai, kad šis išmanusis telefonas naudoja aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną, o tai pasak kai kurių ekspertų trukdo mėgauti nepriekaištingu vaizdus 5,5 colių ar dar didesnės įstrižainės ekranuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(28)
(-14)

Komentarai (0)