„Tai tiesiog klasiškas lazerinis graviravimo įrankis - valdymas super paprastas, kainuoja labai pigiai, bet tik pažiūrėkite, kaip graviruoja medį, odą, popierių ar plastiką“ („2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ apžvalga, Video)  ()

Kokybiškai pagamintas, itin paprastas naudojimasis ir jau praktiškai išėmus iš pakuotės - galima grąžinti pačius įvairiausius paviršius. Kuo taip apžvalgininkui patiko lazerinis graviravimo įrankis „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ ir kaip juo naudotis, sužinosite šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pačioje pakuotėje randame lazerinį graviravimo įrankį „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“, prie jo atskirai pritvirtinamas apsauginis stikliukas su 4 varžteliais ir 4 mažomis poveržlėmis.

Pakuotėje yra šiam nesudėtingam darbui atlikti reikalingas atsuktuvas, USB atmintukas, kuriame iškart yra visa reikalinga programinė įranga ir vaizdo įrašas, detaliai parodantis, kaip naudotis šiuo lazeriniu graviravimo prietaisu.

Dar yra maitinimo adapteris, USB - microUSB laidas, dvi medinės lentelės bei naudojimosi instrukcija kinų, anglų ir japonų kalbomis.

Tad praktiškai iš dėžės išimtu „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ jau galima naudotis.

Beje, verta atkreipti dėmesį, kad prie kompiuterio USB - microUSB laidu prijungtas „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ gauna ne tik komandas spausdinti bei modelių brėžinius, bet tuo pačiu ir yra maitinamas. Tad įprasto maitinimo adapterio jam gali net ir neprireikti.

Techniniai dalykai

„2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ graviravimo diapazonas siekia 80 x 80 mm, o pats įrenginys yra 15,2 x 16,3 x 14 cm dydžio .

Graviravimo tikslumas siekia 0,01 mm ir įrenginys darbuojasi prijungtas prie kompiuterio. Jį galima valdyti ir su ant korpuso esančiais valdymo mygtukais, bet apžvalgininkas teigia, kad visą tai atlikti yra patogiau pačiame kompiuteryje.

Tereikia atsidaryti programą, įkelti paveikslėlį (JPG / GIF / BMP / DIB / ICO / CUR /PNG formato) ar jį nupiešti ir duoti komandą šiam „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ įrenginiui.

Jis darbuojasi su „Windows 97/03/7/8/10“, „Mac“ operacine sistema, tačiau nepalaiko „Linux“.

Su juo galima graviruoti pačius įvairiausius paviršius: ant medžio, bambuko, odos, popieriaus, plastiko, PCB ir kt., bet nepavyks to daryti ant stiklo, metalo

O kaip gi veikia šis lazerinis graviravimo prietaisas ir kaip jį prijungti prie kompiuterio?

Apžvalgininkas iškart pademonstruoja, kaip jis graviravo ant microSD atminties kortelės „Apple“ logotipą (1:12 min.) bei kaip pabandė graviruoti ant storo kartono - „iškart galiu pasakyti, kad lazeris jo kiaurai nepradegina ir išgraviruoti paveikslėliai atrodo gražiai.

Tiesa, ant silikoninių telefonų dėkliukų geriau nebandyti kažką graviruoti, kadangi lazeris juos tiesiog pradegina kiaurai.

Pats įrenginio prijungimas yra „vienas juokas ir net mažas vaikas sugebėtų tai padaryti“.

Tiesiog pritvirtinam apsauginį stikliuką, prijungiam maitinimo adapterį, USB-microUSB laidą prie graviravimo įrankio ir kompiuterio, prijungiam pakuotėje esantį USB atmintuką prie kompiuterio, jį atsidarome, jame randame reikalingas tvarkykles (draiverius), įsidiegiame, tada paleidžiame programą ir prie jos prijungiame graviravimo įrankį. Belieka nurodyti norimą graviruoti paveiksliuką, jo parametrus, tikslią vietą ir paspausti „Start“ (2:07 min.).

Na, o lazerio fokusavimą galima reguliuoti ant korpuso esančia specialia reguliavimo rankenėle.

Ant „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“ korpuso yra ir lazerio judėjimui skirti valdyti mygtukai, bet „iš esmės jie yra visai nereikalingi, kadangi visas valdymas vyksta kompiuteryje. Trumpai tariant, viskas labai paprasta – tiek pati programa, tiek ir pats graviravimo įrenginys.

Nuo 3:21 minutės apžvalgininkas pademonstruoja kitus savo eksperimentavimo rezultatus ir pabandė ant kitų daiktų ką nors išgraviruoti.

Ant seno USB atmintuko korpuso pabandė išgraviruoti „Ferrari“ ženkliuką bei užrašą (užtruko 12 minučių), tačiau „man vis nesisekė gerai nustatyti lazerio fokusavimo, tad galutinis rezultatas yra vidutiniškas.“

Tuo tarpu ant plastikinės kortelės viskas vyko kur kas kokybiškiau (apie 15 min.), „bet jei ką nors darysite su plastiku – iškart rekomenduoju tai daryti gerai vėdinamoje patalpoje, nes degančio plastiko kvapas tikrai nėra malonus“.

„Pabandžiau išgravizuoti maksimalaus pločio paveikslėlį ir ant kartono išgraviruotas vaizdas atrodo geriausiai – jis yra tiesiog nuostabus. Patys pasižiūrėkite kokia gera kokybė.“

Apžvalgininkas dar pabandė išgravituoti užrašus ant žmonos manikiūro dėkliuko ir seno išmanaus telefono dėkliuko (3:52 min.). Užrašai bei logotipai atrodo gražiai bei detaliai.

Galutinis žodis

„Šiandien šis lazerinis graviravimo įrankis kainuoja apie 71 eurą ir galiu pasakyti, kad šis daiktas yra klasiškas.

Jis puikiai darbuojasi ir kaip paaiškėjo, jis gali dirbti ir be pakuotėje esančio maitinimo adapterio. Užtenka tiesiog prijungti prie kompiuterio.

Vienintelis dalykas, kurio aš nerekomenduoju – tai žiūrėti į lazerį, kai yra graviruojamas koks nors užrašas.“

Kaina ir sąlyga

Lazerinis graviravimo įrankis „2000 mW USB Dekstop CNC Laser Engraver“:

Aliexpress 69,94 €;

  • 21 % nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(9)
(14)

Komentarai ()