Šis telefonas „nuraus stogą“? Dėl ko „Xiaomi“ fanai burnoja ir kodėl apžvalgininkas vis tiek sako, kad „šį telefoną tiesiog būtina įsigyti“ (naujojo „Xiaomi Mi A3“ apžvalga, Video)  ()

„Yra trys dalykai, dėl ko žmonės taip mėgsta Xiaomi Mi A serijos išmaniuosius. Pirmiausiai, flagmanams prilygstančios kameros, Android One operacinė sistema ir kaina. Kai pamačiau tik ką pristatyto Xiaomi Mi A3 specifikacijos ir už kiek galima įsigyti šį gražuolį – tiesiog negalėjau tuo patikėti. Ir štai Mi A3 jau mano rankose. Dar nei karto taip nekantravau išbandyti naują daiktą, tad kuo greičiau pirmyn!“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas išbando pilkos spalvos „Xiaomi Mi A3“ telefoną ir jis turi 4 GB RAM bei 64 GB ROM. Galima rinktis ir 128 GB ROM atminties turintį telefoną.

TechBeans teigia, kad „Mi A3“ pakuotė yra labai kokybiška ir išvaizdi. Jos viduje randame saugiai supakuotą „Mi A3“ telefoną, SIM kortelei įdėti reikalingą adatėlę, standartinį silikoninį dėkliuką, USB-USB C tipo laidą, 10W įkroviklį, garantiją patvirtinančią kortelę ir naudojimosi instrukciją anglų kalba.

Kalbant apie „Mi A3“ specifikacijas, tai štai kokie pagrindiniai jo bruožai: tris kameros gale, kurių viena yra 48MP; 6,088 colių įstrižainės Super AMOLED ekranas su jame įtaisytų pirštų atspaudų skaitytuvu; „Snapdragon 665“ procesorius ir pirmą kartą tokios didelės baterijos talpos „Mi A“ serijos telefonas – „Mi A3“ turi 4030 mAh talpos bateriją ir palaiko greitajį baterijos įkrovimą (Quick Charge 3). Bet „Mi A3“ turi ir dar daugiau privalumų.

„Xiaomi Mi A3“ turi C-tipo USB jungtį, palaiko FM radiją, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), GPS, A-GPS, GLONASS, BDS, akselerometrą, giroskopą, kompasą ir t.t. 

Taip pat globali „Xiaomi Mi A3“ versija palaiko lietuvių kalbą ir visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius. Kas yra ypač svarbu.

Apžvalgininkas teigia, kad „Mi A3“ yra labai gražios išvaizdos. Jo nugarėlė yra metalinė (aliuminis) ir blizganti.

„Pilkos spalvos telefonas atrodo gražiai, bet mėlynas Mi A3 atrodo dar puikiau. O jei norite, galite įsigyti ir baltos spalvos telefoną.“

„Beje, telefonų nugarėlės turi aukščiausią Gorilla Glass 5 apsaugą. Deja, bet pats telefono rėmelis yra plastikinis.

Mi A3 yra labai patogus laikyti rankoje. Tiesą sakant, tai yra mažiausias Xiaomi telefonas, kokį jie šiais metais išleido.

6 colių ekranas sukelia nostalgiškus prisiminimus. O, žmogau, laikyti šį telefoną rankoje yra labai smagu, o ir darbuotis viena ranka ypač patogu. Jau tampa gana reta šiomis dienomis sutikti tokį kompaktišką telefoną.“

„Mi A3“ gale turi trigubą kamerą, kurią sudaro 48 MP pagrindinis vaizdo jutiklis su f/1.79 diafragma, taip pat 8 MP raiškos itin plataus kampo bei 2 MP gylio jutiklis.

Telefono apačioje USB-C tipo jungtis, garsiakalbiai ir mikrofonas. Viršuje dar vienas mikrofonas, 3,5 mm audio jungtis ir IR jutiklis.

Dešinėje telefono pusėje yra įjungimo/išjungimo ir garso valdymo mygtukai. Kairėje pusėje turime SIM ir atminties kortelių dėkliuką. Vidinę atmintį galima praplėsti iki 256 GB.

„Mi A3“ turi 4 GB RAM, 64 GB ROM ir yra aprūpintas gana galingu, 8-nių branduolių (2.0GHz) Qualcomm Snapdragon 665 procesoriumi ir Adreno 610 vaizdo plokšte. 

„Kai kurie sako, kad tai nėra labai galingas procesorius, bet aš su jais nesutinku. Mi A3 dirba labai gerai.

Ir prie to prisideda Android One operacinė sistema – švariausia operacinė sistema visoje planetoje. Čia tėra įdiegtos kelios pagrindinės Google programėlės.

Tie, kurie ir anksčiau turėjo reikalų su Android One, pastebės, kad yra tam tikrų pasikeitimų. Pavyzdžiui, neliko Back mygtuko. Turime vieną pagrindinį mygtuką. Tiesa, Back mygtukas atsiranda, kai atidarome kurią nors programėlę.“

„Turbūt vienintelis dalykas dėl ko pyksta Xiaomi fanai, tai Mi A3 ekranas. 6,088 colių įstrižainės Super AMOLED ekranas yra apsaugotas Gorilla Glass 5 stiklu, bet jo raiška yra 720P, 286 ppi.

Visgi, ekranas yra gana nedidelis, tad tokiame plote tie pikseliai yra tarsi suspausti ir vaizdo kokybė Mi A3 ekrane yra labai gera. Sakyčiau, kad ryškumas ir detalumas yra toks, tarsi ekranas būtų 1080P. Tad Mi A3 turi labai geros kokybės ekraną.

O žaisti su šiuo telefonu yra tikras malonumas. Telefonas kompaktiškas ir žymiai patogesnis nei didesni telefonai. Galima žaisti ir tą patį PUBG žaidimą su ganėtinai aukštais grafikos nustatymais.

Žinoma, ne tas pats, kaip žaidžiant su Mi 9 ar Redmi K20 Pro telefonais, bet juk Mi A3 yra vidutinio lygio telefonas. O kaip tokiam, tai yra labai gerai.“

Apžvalgininkas teigia, kad „Mi A3“ garsiakalbių kokybė nėra įspūdinga ir jie galėtų būti garsesni (6:20 min.).

„Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia gerai, graži animacija, bet atrakinimas nėra pats greičiausias rinkoje (7:30 min.).“

Nuo 7:54 min. galite pasižiūrėti į nuotraukų pavyzdžius.

„Mi A3 kameros naudoja tuos pačius jutiklius, kaip ir Mi 9 bei Redmi K20 Pro, tad nuotraukos yra puikios kokybės. Ryškios, gausios detalėmis. Tad už vidutinioko kainą gauname nuotraukų kokybę, kokią gali pasiekti tik flagmanai.

Ir kuo man patinka Xiaomi telefonų kameros, kad jų daromose nuotraukose spalvos yra labai natūralios ir neiškraipytos.

Visgi, turime keletą trūkumų. Paspaudus fotografavimo mygtuką, jaučiamas kokios sekundės uždelsimas. Palyginus su Xiaomi CC9 matyti, kad pastarasis telefonas fotografuoja žaibiškai ir net pasirinkus 48 MP fotografavimą (8:23 min.).

Su Redmi Note 7 irgi vyko tokie dalykai, tad belieka tikėtis, kad tai tėra programiniai dalykai, kurie bus išspręsti su gautais atnaujinimais.

Šiuo metu galiu pasakyti, kad nors Xiaomi CC9 ir Mi A3 turi identiškas kameras, bet CC9 fotografuoja geriau. Nežinau kodėl taip yra. Galbūt reikia kažkokių programinių atnaujinimų.

Stebėtina, kad tokie vidutinės klasės telefonai palaiko 4K 30fps filmavimą (9:48 min.) ir Mi A3 vaizdo stabilizavimas veikia ženkliai geriau, nei CC9 telefone. Deja, bet fokusavimas veikia lėtokai.

Kalbant apie asmenukes ir priekinę 32MP kamerą (10:05 min.), tai ji labai gera. Nuotraukos ne per daug ryškios, veidas atrodo natūraliai.

Tad štai koks tas Mi A3. Ir už tokią kainą aš negaliu reikalauti kažko daugiau. Labai geras telefonas. Kaip ir visi Xiaomi telefonai, taip ir Mi A3 yra puikus įrenginys. Labai rekomenduoju.“

Speciali akcija

„Xiaomi Mi A3“ globali versija (lietuvių kalba ir visi mobiliojo ryšio dažniai)

„Xiaomi CC9“ (yra anglų ir kitos kalbos, bet palaiko ne visus mobiliojo ryšio dažnius. Nėra B7 ir B20):

„Redmi K20 Pro“ (yra anglų ir kitos kalbos, bet palaiko ne visus mobiliojo ryšio dažnius. Nėra B20):

„Xiaomi Mi 9“ globali versija (lietuvių kalba ir visi mobiliojo ryšio dažniai) - mūsų daryta „Xiaomi Mi 9“ apžvalga:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(12)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: