[Žinios trumpai] Rusiškas „Facebook“ analogas liko be vadovybės: žuvo garsaus socialinio tinklo VK vadovai, skelbiama, kas nutiko  ()

Kertant upę, Vladimiro Gabrieliano ir Sergejaus Merzliakovo automobilis apvirto ir buvo nuneštas į Baltąją jūrą. Gelbėtojai rado juos jau mirusius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis VK holdingo generalinio direktoriaus pavaduotojas Vladimiras Gabrielianas ir pirkimo direktorius Sergejus Merzliakovas žuvo žygio metu Nencų autonominėje apygardoje. Tai pranešė Rusijos agentūra „RIA Novosti“, remdamasi bendrovės spaudos tarnyba.

Kaip tapo žinoma iš Nencų autonominio apygardos šiaurės elnių augintojų sąjungos pranešimo, Gabrielianas kartu su žmona Alena, Merzliakovu ir Sergejumi Olsevičiumi dviem visureigiais SHERP dalyvavo ekspedicijoje prie Baltosios jūros pakrantės. Birželio 6 d., kertant Bugryanitsa upę, 47 km nuo Šoinos kaimo, jų transportas apvirto. Olsevičiui ir Alenai Gabrielianai pavyko išlipti į krantą, o V. Gabrielianą ir S. Merzliakovą nunešė į jūrą.

Alena ir Sergejus nuėjo 25 km iki artimiausios gyvenvietės, kad galėtų pranešti apie įvykį. Dingusių rusų paieškos truko daugiau nei dvyliką valandų. Šiandien gelbėtojams pavyko rasti jų kūnus.

„Kūnai buvo rasti. Paieškos ir gelbėjimo operacijos baigtos. Išgyvenusieji yra Narjan Mare“, – taip pat pranešė agentūra RBC.

 

Nuo 2005 m. Vladimiras Gabrielianas ėjo Mail.ru grupės viceprezidento ir CTO pareigas. 2019 metais jis tapo VK generalinio direktoriaus pirmuoju pavaduotoju. 2022 m. kovo mėn. Gabrielianas prisijungė prie bendrovės direktorių tarybos.

SHERP – tai Ukrainos amfibijos-visureigiai, sukurti pagal prototipą, kurį sukūrė inžinierius iš Sankt Peterburgo Aleksejus Garagašianas. Ukrainos verslininkas Vladimiras Školnikas iš jo nusipirko teises į gamybą. Keturračiai buvo gaminami dviejose gamyklose – Rusijoje (Rusijos rinkai) ir Kijeve (eksportui).

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()