[Žinios trumpai] Rusai būtų pastatyti į vietą: Ukrainos Rada siūlo galingą „Ocean Shield“, jau išbandytą prieš piratus  (1)

Šiandien yra dvi galimybės atblokuoti Ukrainos uostus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis kelias yra karinis, o antrasis – tokia operacija kaip „Ocean Shield“ Adeno įlankoje.

Tai pareiškė Parlamento Ekonominės plėtros komiteto pirmininko pavaduotoja Roksolana Pidlasa.

„Diskutuojama apie du atblokavimo būdus. Pirmasis – karinis: aprūpinti Ukrainą pakankamu kiekiu ir pakankamo nuotolio priešlaivinių raketų, kad Ukraina galėtų atmušti ir pati apsaugoti komercinius laivus“, – sakė ji.

Antrasis būdas, anot jos, yra tokia operacija kaip „Ocean Shield“ Adeno įlankoje, kai NATO vilkstinės lydėjo komercinius laivus į uostus, apsaugodamos juos nuo Somalio piratų. „Tai nebūtinai turi būti NATO vilkstinė. Tai gali būti Juodosios jūros regiono šalių, kurios taip pat yra NATO šalys, teikiama vilkstinė, bet jos gali tai laikyti savo pastangomis. Tai Bulgarija, Rumunija ir Turkija. Jos gali mums padėti“, – pridūrė R. Pidlasa.

 

Rusijos karo laivai Juodojoje jūroje blokuoja prekybinių laivų praplaukimą. Pasak ministro pirmininko Denyso Shmyhalo, Ukraina per užblokuotus uostus praranda 170 milijonų dolerių per dieną, o jos eksporto pajėgumai sumažėjo daugiau nei per pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(82)
(2)
(80)

Komentarai (1)