[Žinios trumpai] „Dramatiškas salto“ ir sprogimas: tiesiog ore subyrėjo Rusijos pasididžiavimas naujas „Ka-52 Aligator“ (Video)  ()

„Ka-52 Aligator“ - tai rusų atakos sraigtasparnis, gaminamas nuo 2008 metų. Tai - pajėgus ginklas, bet sraigtasparniai iš prigimties yra pažeidžiami ir „Ka-52“ nėra išimtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis „Ka-52 Aligator“ buvo numuštas 128-osios atskirosios Užkarpatės kalnų brigados kariu. Sraigtasparnį pakirto nuo peties paleidžiama raketa. Šis vertėsi ore, subyrėjo ir virto ugnies kamuoliu. Nei vienas iš dviejų įgulos narių neturėjo šansų išgyventi.

Techniškai „Ka-52 Aligator“ pirmam skrydžiui pakilo 1997 metais, tačiau serijinė gamyba prasidėjo tik 2008-aiais. Skaičiuojama, kad vienas toks sraigtasparnis turėtų būti vertas maždaug 16 milijonų dolerių. Dar svarbiau tai, kad „Ka-52 Aligator“ yra rusų pasididžiavimas, nors Ukrainoje krenta pakankamai lengvai.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ vien iš vaizdinės medžiagos suskaičiavo, kad Rusija jau neteko 15 „Ka-52“ sraigtasparnių. Tikėtina, kad sunaikintų „Ka-52 Aligator“ skaičius yra didesnis, bet ne visi buvo užfiksuoti nuotraukose ir vaizdo įrašuose. 2020 metais buvo skaičiuojama, kad Rusijos oro pajėgos turi turi apie 127 tokius sraigtasparnius, bet, aišku, per porą metų jų skaičius galėjo išaugti. Bet kuriuo atveju, tikėtina, kad Rusija jau neteko daugiau nei 10 % visų turėtų „Ka-52 Aligator“ pajėgų.

(69)
(3)
(66)

Komentarai ()