[Žinios trumpai] Ne kancleris, o nelaimė šaliai: O. Scholzas bijo Zelenskio, skelbiama Londono reakcija  (5)

Olafo Scholzo aplinka, anot žurnalistų, nepasitiki Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir nenori, kad vokiečių ginklai būtų naudojami mūšiuose Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vyriausybė atidėlioja sunkiosios ginkluotės, įskaitant tankų, tiekimą Kyjivui, baimindamasi, kad po vietinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergalės ukrainiečių daliniai peržengs valstybės sieną su Rusija.

Tai teigiama vokiškojo „Der Spiegel“ leidinio medžiagoje.

Žurnalistų nuomone, visuomenė turėtų priversti Vokietijos vyriausybę vykdyti savo pažadus suteikti karinę pagalbą Ukrainai ir siųsti sunkiąją ginkluotę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms. Kancleris Olafas Scholzas ir ministrai, kaip rašoma straipsnyje, sąmoningai žaidžia laiku, bijo imtis iniciatyvos tarptautiniu lygiu.

„Be didžiulio užsienio ir koalicijos spaudimo O. Scholzas tikriausiai nebūtų siuntęs jokio ginklo – tai įtaria net pagrindiniai jo vyriausybės atstovai. Tiesą sakant, kanclerį reikėjo stumdyti kiekviename žingsnyje Rytų Ukrainoje. Karo ekspertai stebisi kiek laiko Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali atlaikyti puolimą. Federalinė žvalgybos tarnyba baiminasi, kad Ukrainos pasipriešinimas gali būti palaužtas per keturias-penkias savaites, o iki rugpjūčio Putino kariai galės perimti viso Donbaso kontrolę“, – perspėja žurnalistai ir patikina, kad Vokietija dabar turėtų siųsti sunkiąją ginkluotę į Kyjivą.

 

„Spiegel“ savo straipsnyje nurodo dvi priežastis, kodėl Olafo Scholzo vyriausybė gali dvejoti tiekti Ukrainai tankus. Spaudžiama kanclerio ji baiminasi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali iškovoti vietinę pergalę ir kirsti valstybės sieną, o po to sunkioji vokiečių ginkluotė bus įtraukta į karo veiksmus Rusijos Federacijos teritorijoje.

Antroji priežastis – Olafo Scholzo vyriausybės nepasitikėjimas Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, dėl kurio Vokietijos ginklų kompanijos dar negavo leidimo tiekti tankus Kyjivui. „Spiegel“ autoriai taip pat teigia, kad dėl šios Vokietijos kanclerio pozicijos Londonas Berlyną nustojo vertinti kaip patikimą sąjungininką geopolitinėje arenoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (5)