[Žinios trumpai] Paskelbta, kad dėl idiotiškų sprendimų buvo sunaikinta beveik visa 35-oji Rusijos kombinuotųjų ginklų armija - kas čia nutiko iš tikro?  ()

Birželio 4 dieną amerikiečių institutas „Study of War“ paskelbė, kad Iziumo apylinkėse dėl vadų nekompetencijos sunaikinta praktiškai visa Rusijos 35-oji mišrių ginklų armija. Bet ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne, deja, netikrai. Tačiau, kaip pažymi „Демократична сокира“ organizacijos įkūrėjas Viktoras Tregubovas, tai yra geras neteisingos informacijos plitimo pavyzdys.

Jis teigia, kad ši informacija pradėjo plisti dėl vieno apsišaukėliškos Luhansko respublikos kario žodžių. „Jo frazė patenka į „Institute for the Study of War“, kur aiškiai pažymima, kad tai - vieno kario reakcija. Tada mūsų žiniasklaida tai pasigauna ir paskelbia - „Institute for the Study of War“ - 35-oji Armija buvo sunaikinta prie Iziumo!“

Kaip pažymi Tregubovas, „Study of War“ netvirtino, kad armija tikrai sunaikinta - amerikiečiai pažymėjo, kad tai - vieno kario vertinimas. Tuo tarpu žiniasklaida tą vietą praleido. Dar blogiau, kad šią informaciją atkartojo ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

„Juokas, kad 35-osios Armijos štabas turi tik penkias divizijas. Tai - dešimtys tūkstančių žmonių. Jie ne tik negalėjo būti visi sunaikinti Iziume, jie ten net nebūtų tilpę. Ir taip, tikėtina, kad kai kurie daliniai prie Iziumo patyrė didelių nuostolių“, teigia Tregubovas.

 

Kaip tai nutiko? Na, 35-oji armija prie Iziumo patyrė didelių nuostolių. Tuos nuostolius vienas karys įvertino kaip visos armijos sunaikinimą - tai nebuvo oficiali informacija, o tik vieno žmogaus greitas įvertinimas. Paskui tie žodžiai kažkaip pametė autorių ir nusirito kaip sniego kamuolys nuo kalno.

(33)
(3)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: