Ispanija yra pasirengusi aprūpinti Ukrainą tankais „Leopard 2“ - apmokymai vyktų Lietuvoje  ()

„Leopard 2“ yra labai pajėgūs tankai, kuriuos naudoja ne viena NATO šalis. Tarp jų - ir Ispanija. Tačiau Ispanija, galima sakyti, turi atliekamų „Leopard 2 A4“ tankų, kuriuos galėtų perleisti Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija pardavė nemažai „Leopard 2 A4“ tankų Ispanijai dar 1995 metais. Ispanija įsigijo šių tankų norėdama juos suteikti Peru ginkluotųjų pajėgų bandymams, kad ši šalis galėtų juos įsigyti. Pati Ispanija naudoja „Leopard 2E“ tankus - tuos pačius tankus, kurie yra geriau pritaikyti jos poreikiams. 2013 metais Peru galutinai atsisakė pirkti tuos „Leopard 2 A4“ ir jie liko saugykloje Ispanijoje.

Skelbiama, kad į Ukrainą galėtų iškeliauti 40 tokių „Leopard 2 A4“ tankų. Jie turėtų būti sutaisyti, nes dešimtmetį stovėjo saugykloje, bet tai yra modernūs ir pajėgūs ginklai, ypač lyginant su rusų ginkluote. Teks apmokyti ir ukrainiečių karius - skelbiama, kad pirmiausia jie būtų mokomi Lietuvoje, o tuomet - Ispanijoje.

 

„Leopard 2 A4“ buvo gaminami 1985-1992 metais. Tai - populiariausia „Leopard 2“ versija, turinti gaisro ir sprogimo slopinimo sistemas, gerą komunikacijos įrangą ir daug kitų patobulinimų. Geriausia tai, kad NATO šalys turi daug amunicijos, kurią gali pasiūlyti „Leopard 2 A4“120 mm pabūklui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()