[Žinios trumpai] Slovakija stabdo haubicų „Zuzana 2“ tiekimą savo kariuomenei, džiaugiasi, jog tai didžiulė sėkmė  ()

Slovakija atideda haubicų „Zuzana 2“ tiekimą savo armijai, pirmenybę teiks užsakymams iš Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-06 [Žinios trumpai] Slovakija stabdo haubicų „Zuzana 2“ tiekimą savo kariuomenei, džiaugiasi, jog tai didžiulė sėkmė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies gynybos ministerija pažymėjo, kad atideda haubicų „Zuzana 2“ tiekimą savo armijai, pirmenybę teiks užsakymams iš Ukrainos.

Paskutinių aštuonių užsakytų haubicų „Zuzana 2“ pristatymo Slovakijos ginkluotosioms pajėgoms data dar nėra žinoma, nes pirmenybė bus teikiama bet kokiems tolimesniems užsakymams iš Ukrainos.

Apie tai informavo Slovakijos gynybos ministerijos sekretorė spaudai Martina Koval-Kakaščikova, praneša „Aktuality“.

„Nustatyti laiko, kada Slovakijos Respublikos ginkluotosioms pajėgoms bus pristatytos 8 haubicos „Zuzana 2“, neįmanoma, nes prioritetą teiksime Ukrainos užsakymams“, – sakė ji.

25 haubicų pavadinimu „Zuzana 2“ pirkimui vyriausybė pritarė 2018 m., kai gynybos ministru buvo Piotras Gaidoshas. Dėl koronaviruso, pandemijos pristatymo data buvo kelis kartus nukelta. Planuota, kad paskutinės aštuonios haubicos į šalies kariuomenę turėjo būti pristatytos šių metų gruodžio viduryje.

Slovakijos gynybos ministerijai priklausanti valstybinė akcinė bendrovė „Konstrukta Defense“ šią savaitę pasirašė sutartį dėl aštuonių haubicų „Zuzana 2“ komercinio pardavimo Ukrainai. Gynybos ministras Jaroslavas Nagy pažymėjo, kad šios sutarties dėka „Konstrukta“ gaus užsakymų, kurie  suteiks gerų galimybių tolimesniam įmonės augimui. Jis mano, kad tai didžiulė Slovakijos gynybos pramonės sėkmė.

 

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, gegužės 31 d., viešėdama Kijeve, Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova paskelbė apie „Zuzana“ haubicų pristatymą į Ukrainą artimiausiu metu. Kalbėdama Aukščiausiosios Rados posėdyje ji pažymėjo, kad okupantų iš Ukrainos „neįmanoma išvaryti tiekiant tik pakuotes su vaistais ir maistu “, reikia tiekti karinę techniką ir ginkluotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(0)
(106)

Komentarai ()