[Žinios trumpai] Putino valstybinė žiniasklaida pripažįsta, kad rusakalbiai ukrainiečiai kovoja prieš Rusiją (Video)  (1)

Vienas iš dažnesnių Putino karo Ukrainoje motyvų buvo teigimas, kad Rusija gina rusakalbius, kuriuos, kaip teigia Kremlius, engia Kyjivo režimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas pats teigė, kad bando išvaduoti etninius Ukrainos rusus nuo Kyjivo „nacių“. Tai, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis yra žydas ir jo giminaičiai buvo nužudyti Holokausto metu, šiam mitui netrukdo. Zelenskis, beje, yra rusakalbis - rinkiminės kampanijos metu iš jo buvo tyčiojamasi, kad jis kalbėdamas ukrainietiškai padaro klaidų.

Dabar garsus rusų žurnalistas Andrejus Sidorčikas teigia, kad „pagrindinis [Ukrainos] kovotojų stuburas“ Donbase yra ne kas kitas, o „rusakalbiai ir Ukrainos rusakalbių regionų gyventojai“. Tai yra, tie žmonės, kuriuos Putinas žada išgelbėti nuo nacių, kovoja prieš savo „gelbėtojus“. „Labai įdomus paradoksas“, sako Sidorčikas, tarsi apsimesdamas, kad nesupranta, kas vyksta.

Ukrainiečiai iš tikrųjų rusus laikė broliška tauta. Net ir po 2014-ųjų metų, kai Rusijos vertinimo reitingai šiek tiek pakrypo neigiama linkme, daugelis ukrainiečių rusus vertino teigiamai. Jie tarsi atskyrė rusų tautą nuo valdžios. Nes daug ukrainiečių turi giminių Rusijoje. Praktiškai visi ukrainiečiai bent jau supranta rusų kalbą. Dabar daugelis ukrainiečių ir rusus vertina neigiamai, nes šie visiškai pateisina Putino veiksmus prieš Ukrainą.

Sidorčikas yra linkęs žiūrėti daug toliau - pasak jo, besiginantys rusai Ukrainoje kovoja prieš puolančius rusus dėl jiems „įdiegtos ideologijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(2)
(45)

Komentarai (1)