[Žinios trumpai] Visai kitas lygis nei sovietiniai analogai! Savaeigės haubicos iš Norvegijos jau fronto linijoje ir daužo rusus, ukrainiečiai sužavėti kaip viskas padaryta (Video)  ()

Savaeigės haubicos iš Norvegijos jau yra fronto linijoje ir naikina užpuolikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaeigės haubicos M109A3, kurias Ukrainai suteikė kaip Norvegijos tarptautinės techninės pagalbos dalį, jau naudojamos fronto linijose.

Tai socialiniame tinkle paskelbė vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas.

„Savaeigės haubicos M109A3, kurias teikia Norvegija kaip tarptautinės techninės pagalbos dalį, jau yra fronte, itin tiksliai smogdamos į taikinius ir naikindamos priešą“, – sakė jis.

Zalužnas sakė, kad Ukrainos kariuomenė „lengvai įvaldė M109A3 per vieną savaitę“.

Remdamasis artileristų žodžiais, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas pagrindiniu skirtumu tarp šių ginklų ir sovietinių modelių įvardijo „faktą, kad jie sukurti žmonėms“.

„Nepaisant to, kad šios savaeigės haubicos buvo gaminamos dar septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, vietoj svirčių jau turi vairą, o vietoj mechaninės – automatinę pavarų dėžę. Žiemos laikui, kai galimas korpuso apledėjimas, kūrėjai jį šiek tiek aptraukė guma, kad įgula neslystų. Kariai džiaugėsi net tokiais paprastais elementais kaip krepšeliai asmeniniams daiktams, privirintais išilgai bokšto kraštų“, – rašė Zalužnas.

Anot jo, M109A3 haubicos yra didesnio kalibro nei sovietiniai analogai ir galingesnės amunicijos. Šaudymo nuotolis iki 22 km.

 

„Tačiau ateityje galėsime naudoti aktyviąsias raketas, kurios padidina šį atstumą. Patyrę šauliai taip pat pažymi užtaisų, kurie yra sandarūs ir visiškai identiški, patogumą, o tai turi įtakos sklidimo tikslumui šaudymo metu“, – sakė kariuomenės vadas.

„Tikiuosi nuolatinės šalių partnerių paramos tiekiant priešo ugnies naikinimo priemones. Priešo pranašumas artilerijoje ir daugkartinio paleidimo raketų sistemose yra pagrindinė mūsų nuostolių priežastis. Neturint tolimojo nuotolio artilerijos ir MLRS, mums darosi vis sunkiau atgrasyti priešą“, – sakė Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()