[Žinios trumpai] Buvęs JAV ambasadorius: Ukraina gali visiškai legaliai smogti į Rusijos teritoriją, bet tik su viena sąlyga  ()

Svarbu ne tai, kokio nuotolio raketas JAV tiekia Ukrainai, o kokiems tikslams jos bus naudojamos, mano diplomatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos artilerija, kuri apšaudo ukrainiečių pozicijas iš Rusijos teritorijos, visiškai pagrįstai yra naikinimo objektas.

Apie tai per vieną iš Ukrainos renginių Vašingtone kalbėjo buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje, JAV Taikos instituto viceprezidentas Williamas Tayloras, praneša „Ukrinform“.

„Jei mes kalbame apie Rusijos karinius dalinius, kurie šaudo į Ukrainos pusę, tai yra taikiniai. Nesvarbu, kur jie yra – Ukrainoje ar Rusijoje“, – pabrėžė diplomatas.

Anot jo, Rusijos artilerija, kuri šaudo iš Rusijos Federacijos teritorijos, pagrįstai bus naikinimo taikinys. Tuo pačiu metu, pažymėjo diplomatas, Ukrainai reikia daugiau karinės pagalbos.

„Jungtinės Valstijos turi padaryti daugiau, pateikti papildomų individualių ginklų, daugiau ginklų apskritai. HIMARS ir MLRS sistemos yra geras žingsnis, gerai, kad administracija priėmė tokį sprendimą. Dabar jie gali tai išplėsti ir nusiųsti daugiau amunicijos, raketų šiems paleidimo įrenginiams, tai svarbu“, – sakė Tayloras.

 

Labai svarbu, anot buvusio ambasadoriaus, pristatymų skubumas, nes kuo greičiau, tuo geriau: JAV turėtų paremti Ukrainą „dabar visomis išgalėmis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: