[Žinios trumpai] Rusija nebespėja visiems grasinti: perspėjo Vokietiją dėl sprendimo didinti karines išlaidas  ()

Rusija perspėja Vokietiją dėl sprendimo didinti karines išlaidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos sprendimas padidinti karines išlaidas veda prie „pagreitinto šalies remitalizavimo“, o tai padidins pavojų saugumui, penktadienį sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Manome, kad Vokietijos kanclerio (Olafo Scholzo) pareiškimas yra dar vienas patvirtinimas, kad Berlynas nustatė paspartinto šalies remilitarizavimo kursą“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Zacharova pabrėžė, kad rezultatas yra „gerai žinomas istorijos faktas“, – sakė Marija Zacharova.

Keičiantis strateginiams prioritetams dėl įtampos su Rusija, Vokietija investuos į karinius lėktuvus, laivus ir povandeninius laivus. Pagrindinės Vokietijos politinės partijos armijai skyrė papildomą 100 milijardų eurų biudžetą. Olafo Scholzo vyriausybė prastėjančio saugumo sąlygomis nori greitai sustiprinti šalies gynybą.

Berlyno vyriausybė nusprendė nupirkti nuo 45 iki 60 „Chinook“ sraigtasparnių, pagamintų amerikiečių kompanijos „Boeing“, kuriuos Vokietijos kariuomenė gautų 2023–2029 m. Vokietijos kariuomenė naikintuvus „Tornado“ pakeis JAV įsigytais daugiafunkciniais lėktuvais F-35. „Mediafax“ teigimu, iš JAV taip pat bus perkami puolimo sraigtasparniai.

 

Kariniai orlaiviai „Eurofighter“ būtų atnaujinti. Iš viso kariniams lėktuvams, sraigtasparniams ir bepiločiams orlaiviams įsigyti bus skirta 40 milijardų eurų, teigiama dokumente, kurį peržiūrėjo „Süddeutsche Zeitung“.

Vokietija planuoja pirkti naujas priešlėktuvines sistemas, taip pat telekomunikacijų įrangą. Į įsigijimo planą taip pat įtrauktos naujos šarvuotos mašinos, taip pat investicijos į karinės technikos kūrimą bendradarbiaujant su Prancūzija. Vokietijos karinis jūrų laivynas gaus 20 milijardų eurų korvetėms, fregatoms ir povandeniniams laivams įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()