[Žinios trumpai] Totalus fiasko: užblokuota Lavrovo kelionė į Serbiją, problemą bando spręsti pats prezidentas  ()

Bulgarija, Šiaurės Makedonija ir Juodkalnija uždarė savo oro erdvę Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo lėktuvui. Remdamasis savais šaltiniais, apie tai pranešė serbų laikraštis „Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S.Lavrovas turėjo lankytis Serbijoje birželio 6-7 dienomis. Dienotvarkėje buvo numatyti susitikimai su Serbijos prezidentu Aleksandu Vučičiumi, užsienio reikalų ministru Nikola Selakovičiumi, parlamento pirmininku Ivica Dačičiumi ir Serbijos ortodoksų patriarchu Porfiričiumi.

Dėl vykdomos agresijos Ukrainoje, S.Lavrovui yra taikomos sankcijos, o Europos Sąjungos oro erdvė yra uždaryta Rusijos lėktuvams. Prie draudimo skristi virš jų teritorijos prisidėjo ir Juodkalnija su Šiaurės Makedonija, kurios dar nėra ES narės, turi tik kandidačių statusą. Tokį pat statusą turi ir Serbija, tačiau ši šalis vengia kivirčytis su Rusija.

 

Dėl suplanuotos kelionės nesklandumų teko rūpintis pačiam Serbijos prezidentui. „Neįtikėtina, bet padėtis Europoje ir pasaulyje tokia, kad pats šalies prezidentas turi derinti kitos šalies užsienio ministro kelionės detales. Ir nuo to priklauso, ar kelionė įvyks“, - taip šią žinią pakomentavo Serbijos ministrė pirmininkė Ana Brnabič.

 

O Rusijos agentūra „Interfax“ gavo patvirtinimą iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos apie vizito atšaukimą. „Mūsų diplomatai dar neįvaldė teleportavimosi galimybių“, - sakoma Rusijos URM pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()