[Žinios trumpai] Taip ir toliau! Įsiutęs Rusijos generolas atvyko į frontą vadovauti puolimui ir iš karto buvo likviduotas  ()

Karas Ukrainoje virsta populiaria rusų generolų mirties vieta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-06 [Žinios trumpai] Taip ir toliau! Įsiutęs Rusijos generolas atvyko į frontą vadovauti puolimui ir iš karto buvo likviduotas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Romanas Kutuzovas 2020-aisiais tapo 29-osios mišrių ginklų armijos vadu. Majoras-generolas Kutuzovas buvo žinomas ir gerbiamas rusų karininkas. Tačiau vakar jo karjera greitai nutrūko.

Kutuzovas kariavo ir Sirijoje, buvo ne kartą apdovanotas. Atrodo, kad į priešakines puolimo linijas prie Bachmuto-Lysičansko greitkelio Kutuzovas atvyko kariams motyvuoti. Yra žinoma, kad daug rusų (galimai net ištisi daliniai), atsisako kovoti, todėl karininkai siunčiami į priekį.

Iš pradžių rusų žiniasklaida paskelbė tik tai, kad žuvo generolas. Vėliau jis pradėtas vadinti Romanu, o dabar tapo aišku, kad tai - Kutuzovas.

Žurnalistas Romanas Cymbaliukas taip apibūdino Kutuzovo užduotis ir tarnavimo Putinui pabaigą - „Kutuzovui buvo numatyti terminai, per kuriuos jis turi užimti vieną Donecko srities gyvenvietę. Jis privalėjo įvykdyti tą užduotį per dieną. Todėl jis nurodė 1-osios ir 100-osios atskirųjų motorizuotų šaulių brigadų vadams patiems šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Tačiau jie atsisakė vykdyti įsakymą, nes suprato, kad rizikuos savo gyvybėmis. Kutuzovas, suprasdamas, kokios pasekmės jo laukia, jei neįvykdys užduoties, nusprendė asmeniškai vadovauti puolimui ir buvo sunaikintas artilerijos ugnimi“.

 

Sunku pasakyti, kiek rusų generolų jau žuvo Ukrainoje. Ukraina skelbė apie 12 nukautų generolų, tačiau trys iš jų jau yra patvirtinti kaip gyvi. Kita vertus, 5 yra patvirtinti kaip tikrai žuvę, dar 4 greičiausiai irgi nebėra gyvi. Net ir 5 žuvę generolai yra gėdingai didelis skaičius, todėl Rusija vengia tai patvirtinti (ar paneigti). Štai majoro generolo Vladimiro Frolovo žūtis buvo patvirtinta tik paskelbus apie rengiamas jo laidotuves.

(96)
(5)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: