[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Ukrainos smūgis sutraiškė Rusijos puolimo potencialą, „patrankų mėsa“ gavo į kaulus  ()

Severodoneckas yra labai karštas taškas Luhansko srityje. Jį užėmę rusai galės sakyti, kad „išlaisvino visą Luhansko Liaudies Respubliką“. Rusijos pajėgos čia patyrė didžiulių nuostolių, bet vienu metu jau buvo užėmusios didžiąją miesto dalį, tačiau tuomet ukrainiečiai kontratakavo ir dabar Severodoneckas yra tarsi perpjautas perpus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija akivaizdžiai skubėjo užimti Severodonecką ir dėl to ignoravo savo pačios nuostolius. Sunku pasakyti, kodėl buvo taip skubama, bet išlaikyti tokį spaudimą miestui patiriant tokius nuostolius būtų labai sunku. Taigi, nutaikę progą ukrainiečiai kontratakavo ir pasiekė išties nemažai.

Jungtinės Karalystės žvalgyba skelbia, kad sėkmingos ukrainiečių kontratakos neutralizavo rusų puolimo potencialą. Praradęs pagreitį rusų puolimas šioje srityje gali pareikalauti papildomų pajėgų. Rusija į Severodonecką siunčia nemažai Luhansko srityje mobilizuotų karių, kurie yra prastai paruošti tiek ginkluotės, tiek įgūdžių prasme. Tai - patrankų mėsa, kurios paskirtis yra ukrainiečių alinimas ir resursų mažinimas.

Kitaip tariant, vietiniai Luhansko gyventojai yra naudojami kulkoms sugerti, kad geriau paruošti rusų kariai susidurtų jau su išvargintomis ukrainiečių pajėgomis. Panašią taktiką Rusija naudojo ir Sirijoje. Taip Rusija bando sumažinti savo karių nuostolius - kai kada nors juos reikės paskelbti, vietinių Luhansko ir Donecko vyrų žūtys nebus priskaičiuojamos prie Rusijos pajėgų nuostolių.

 

Vienu metu rusų pajėgos kontroliavo apie 70 % Severodonecko teritorijos. Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus teigia, kad situacija keičiasi - „Pastarosiomis dienomis mūsų kovotojai įstengė nustumti juos atgal, todėl miestas, galima sakyti, yra padalintas į dvi dalis. Bet apšaudymas artilerija išaugo. Jie tiesiog naikina visą ukrainiečių valdomą teritoriją“.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: