[Žinios trumpai] O čia tai geras! Paskelbė vaizdus, kaip rusai saugo 60-ies metų senumo T-62 nuo modernių „Javelin“ raketų ir dronų  (4)

Gegužę Rusija iš saugyklų ėmė traukti muziejinius T-62M ir T-62MV tankus. Tai - labai senos karinės mašinos, neturinčios reakcinių šarvų, modernių ugnies valdymo sistemų ar vietos šiuolaikiniame mūšio lauke. Sunku įsivaizduoti, ką galvoja į šiuos tankus lipantys rusų kariai, bet aišku, kad bijo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-06 [Žinios trumpai] O čia tai geras! Paskelbė vaizdus, kaip rusai saugo 60-ies metų senumo T-62 nuo modernių „Javelin“ raketų ir dronų  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Javelin“ ir NLAW raketos lengvai gliaudė ir gerokai naujesnius rusų tankus su reakciniais šarvais. T-62 iš tikrųjų neturi šansų atsilaikyti prieš modernią ginkluotę. Ukrainiečių „Stugna-P“ prieštankinė sistema pradėjo tarnauti 2011 metais, kai T-62M pasirodė tik 1983 metais. T-62 tankai apskritai naudojami nuo 1961-ųjų. Tai yra visai skirtingų erų ginklai ir mūšio lauke tai greitai taptų aiškų.

Tačiau rusai ne iš gero gyvenimo traukia persenusius tankus, kurie yra senesni už juos vairuojančių karių tėvus. Kaip skelbia atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai „Oryx“, Rusija Ukrainoje jau neteko 759 tankų. Ir tai - tik iš nuotraukų ir video išskirtos mašinos - tikrasis skaičius yra didesnis.

Taigi, jauni rusų kariai mokosi naudoti labai senus ir prastai apsaugotus T-62M. Ką jie gali padaryti? Jie virina prie bokštelių „emocinės paramos grotas“, taip pavadintas dėl vienintelės jų funkcijos.

„Javelin“ ir NLAW raketos gali suduoti smūgį į silpniausią šarvų vietą - stogą. Rusų kariai svajoja, kad raketa atsitrenks į narvą virš bokšteli ir sprogs toliau nuo tanko arba nesprogs visai. Tačiau ne kartą įrodyta, kad tai - neveikia.

Dar daugiau - tie narvai tikriausiai turi priešingą efektą. Jie gali tapti trikdžiu antenoms. Be to, jie stipriai paaukština tanko profilį. Neilgame T-62 tanko privalumų sąraše yra žemas aukštis, bet su pavėsine ant stogo jį galima pamiršti. Galiausiai, kai tanke kyla gaisras, dėl to narvo tankistams sunkiau išlipti. Tuo tarpu „Javelin“, NLAW ar „Stugna-P“ į tas tvoras nekreipia dėmesio. Galbūt tie stogeliai apsaugos nuo dronų atakų, bet ir tai nelabai. Pagrindinė jų funkcija šiuo atveju - rusų karių saviapgaulė, kad Putinas jų neįsodino į antikvarinį tanką, skirtą priešo amunicijai sugerti.

(166)
(4)
(162)

Komentarai (4)