Podoliakas paaiškino paskutinių savaičių Rusijos elgesį - tai gudri strategija, bandys išvengti atsakomybės  ()

Podoliakas paaiškino, kodėl Ukraina nesidera su Rusija: Rusija giliai panirusi į neadekvatumo būseną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-06 Podoliakas paaiškino paskutinių savaičių Rusijos elgesį - tai gudri strategija, bandys išvengti atsakomybės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak prezidento patarėjo, Rusija atsisako daryti nuolaidų, pasinaudodama savo karių Donbase skaičiaus pranašumu.

Ukraina galėtų grįžti prie derybų su Rusija dėl karo užbaigimo. Prezidento patarėjas Mychailas Podoliakas interviu „Meduza“ išdėstė sąlygas.

Anot jo, norint atnaujinti derybas, karinė situacija turi pasikeisti. Dabar Rusija mano, kad dėl didelės pajėgų koncentracijos Donbase gali diktuoti savo sąlygas ukrainiečiams, tačiau kai nebus matomo pranašumo, Kremlius turės grįžti prie derybų proceso.

Kita sąlyga – Rusija turi nustoti taip aktyviai bombarduoti miestus sparnuotosiomis raketomis. Nutraukus bombardavimą ji parodys, kad ji yra pasirengusi kalbėti. Tuo tarpu Kremlius šantažo pagalba bando daryti spaudimą Ukrainai ir Vakarams: mainais už sankcijų panaikinimą siūlo atblokuoti maisto tiekimą.

„Sprendžiant iš įvairių Rusijos Federaciją sudarančių subjektų viešų pasisakymų, suprantame, kad vaikinai, švelniai tariant, yra labai giliai panirę į neadekvačią būseną. Iš esmės tai irgi yra strategija. Tada, vykstant tribunolui, galima sakyti, kad buvai afekto būsenoje ir todėl negali atsakyti už savo veiksmus“, – sakė patarėjas.

Jis pridūrė, kad derybose turėtų dalyvauti adekvatūs ir protingi žmonės, kurie gilinasi į priežasčių ir pasekmių santykius, o ne pasitelkia propagandines klišes, kaip dabar daro Rusijos delegacija. Anot Podoliako, visus klausimus Rusijos Federacijoje dabar išskirtinai priima tik prezidentas Vladimiras Putinas, todėl delegacijai trūksta subjektyvumo. Derybininkai „kaip papūgos“ cituoja savo propagandistus, nesugebėdami konstruktyviai argumentuoti.

 

„Jei sprendimą priima tik ponas Putinas, tai, ko gero, visas derybų procesas turėtų būti tarp prezidentų. Galbūt dalyvaujant delegacijoms ir įvairiems tarpininkams", – siūlė patarėjas.

„Pasirengimas prezidentų susitikimui turėtų būti sprendžiamas derybų grupių lygiu. Ir tai, beje, galima būtų atnaujinti.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: