[Žinios trumpai] Rusija jau nori „taikdarių“ Ukrainoje, bet buvo pasiųsta velniop  ()

Ukrainos žvalgyba pranešė, kad šalys, Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) narės, nepalaiko Rusijos ir nelabai nori dalyvauti kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos komiteto gynybai pirmininkas Andrejus Kartapolovas užsiminė apie galimybę, kad KSSO narių kariai galėtų dalyvauti kariniuose veiksmuose Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose. Apie tai pranešė Rusijos žiniasklaidos priemonės.

„Gali prireikti KSSO „taikdarių“ įsikišimo“, - sakė komiteto pirmininkas, kalbėdamas apie okupuotas Ukrainos sritis, įskaitant Donecką ir Luhanską. Jis taip pat pareiškė, kad Kremlius „kažin, ar sutiktų“ su NATO aljanso taikdarių pasirodymu paminėtose teritorijose.

Balandžio pabaigoje Ukrainos gynybos ministerija skelbė, kad KSSO narės nepalankiai vertina Rusijos pastangas įtraukti jų karines pajėgas į Ukrainos puolimą.

Gegužės mėnesį vykusiame KSSO susitikime, dalyvavo Armėnija, Kazachstanas, Baltarusija, Kirgizstanas, Rusija ir Tadžikija. Susitikimo metu Rusijos prezidentas Putinas pasakojo apie „specialią operaciją“ Ukrainoje, bet palaikymas buvo tik iš Baltarusijos pusės.

 

Ukrainos žvalgybos duomenimis, buvo aptariamos galimybės išvengti sankcijų, naudojantis KSSO šalimis. Taip pat, buvo užsiminta apie karinių dalinių formavimą KSSO narių karinėse pajėgose. Ypač tokių pajėgų, kurioms reikia elektroninių komponentų, kurie tapo nepasiekiami Rusijoje.

Kazachstanas jau anksčiau buvo pareiškęs prieštaravimą bandymams apeiti sankcijas. Lieka laukti kitų KSSO narių nuomonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: