[Žinios trumpai] Žiauru: paaiškėjo, kad prie Donbaso Ukraina elitinius Rusijos dalinius „šlifuoja“ pramoniniu mastu - vienose kautynėse iš 900 išgyveno vos 60, skelbiamos detalės  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosiomis invazijos dienomis Donbase sunaikino du elitinius Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, vienoje 900 Rusijos karių turėjusioje BTG (bataliono taktinė grupė) po kautynių su Ukrainos kariuomene liko vos 60 karių. Beveik visiškai sunaikinta ir kita elitinė brigada, jos likučiai išvežti į Rusijos Federaciją.

Nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija Donbase dislokavo elitinius ir patyrusius Rusijos dalinius.

Tačiau šioje srityje Ukrainos kariškiai juos „šlifuoja“ pramoniniu mastu. Taigi pirmosiomis viso masto karo dienomis buvo sunaikinta BTG.

Tai pranešė Ukrainos „24 kanalas“, remdamasis šaltiniais saugumo tarnybose.

Žurnalistų teigimu, iš 900 Rusijos karių po mūšių su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis liko vos 60 karių. Buvo sunaikinta ir šio padalinio įranga. Ši brigada priklauso kariniam daliniui 22220 ir yra dislokuota Volgograde.

 

Elitinė brigada buvo beveik visiškai sunaikinta, todėl įsibrovėlių likučius teko atitraukti į Rusijos teritoriją. Ir ten rusų kariai pradėjo rašyti atsisakymus dalyvauti kare.

Kovo mėnesį pasitraukus 38-ajai atskirajai motorizuotųjų šaulių brigadai (OMSB), Rusija pradėjo traukti karius iš Sibiro, Jakutijos ir Kurilų salų į karą Ukrainoje. Iš šių karių skubiai suformavo du BTG į rytus nuo Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: