Lietuva atkirto Rusijos pareiškimams apie „neteisėtą Lietuvos nepriklausomybę“: Smolenskas - tai Lietuva!  (2)

Matas Maldeikis yra pasirengęs imtis atsakomųjų priemonių prieš Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Lietuvos nepriklausomybės pripažinimas bus atšauktas, Putinas turės grąžinti okupuotas žemes – Lietuvos Seimo narys Matas Maldeikis yra pasirengęs imtis atsakomųjų priemonių prieš Rusijos Federaciją, kuri nori perrašyti istoriją savo interesais.

Maskva kuria planą atimti iš Lietuvos nepriklausomybę. Valstybės Dūmoje deputatas ėmėsi iniciatyvos atšaukti 1991 metų kovo mėnesio SSRS Valstybės Tarybos sprendimą. Vilnius jau sureagavo į Rusijos Federacijos ketinimus.

42 metų Lietuvos parlamentaras Matas Maldeikis savo „Twitter“ paskyroje parašė, kas nutiktų, jei Rusija iš tikrųjų atšauktų Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą po Sovietų Sąjungos žlugimo. Tada Kremliui teks išsiskirti su kai kuriomis dabar Rusijos žemėlapyje esančiomis teritorijomis. „Lietuva atšauks 1634 m. (Vladislovo IV Vazos laikų) Polianovskio sutartį ir reikalaus, kad Putinas grąžintų teritorijas. Smolenskas yra Lietuva!“ rašo Maldeikis.

 

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis anksčiau sakė, kad po tokių Maskvos pareiškimų Baltijos valstybei reikia ruoštis gintis nuo agresoriaus. Rusijos Federaciją jis pavadino „žvėrių valdoma šalimi“. Tai buvo reakcija į Valstybės Dūmoje išsakytą Vieningosios Rusijos deputato Jevgenijaus Fiodorovo siūlymą, kuriuo jis nori anuliuoti Lietuvos laisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(7)
(94)

Komentarai (2)