Karo ekspertai: visa laimė, kad rusai pereina į puolimą su T62 - juos kepa kaip grybus  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigia, kad padėtis prie kelio Bachmutas – Lisičianskas išlieka dinamiškai bloga. Vis daugiau ženklų, kad agresorius kontroliuoja Sviatohirską, rusų pajėgos greičiausiai įžengė į Tetyanivką. Anot ekspertų, jei tai tiesa, rusai galės atakuoti kelius į Slavianską.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karybos žinovų, Charkivo kryptyje agresorius toliau stiprina savo gynybą ir ukrainiečius nuo puolimo bando atgrasyti artilerijos smūgiais.

Tuo metu Iziumo kryptyje toliau tęsiasi rusų pastangos atakuoti Dovhenkę, Dolyną ir Bohorodyčnę.

„Ukrainiečių artileristai smogė puolimui besirengusiems orkams, sunaikintas didelis kiekis šarvuotos technikos. Tikėtina, kad puolimas šiame ruože kiek prislops“, – tikina jie.

Miestelis agresoriaus rankose

Ukrainiečiai čia išlygino gynybos liniją, atrodo, kad iš Pasikos jų pajėgos atitrauktos, miestelis agresoriaus rankose.

„Nors prieš kelias dienas teigėme jog agresorius neturi užtektinai manevrinių vienetų atakuoti į pietus ir bandyti perkirsti kelią Barvinkovė – Slavianskas, vis dėlto artilerija šia kryptimi dirba. Neatmestina, kad su negausaus papildymo atvykimu į Iziumo sektorių, rusų vadams gali pasirodyti, jog jie gali daugiau, nei gali iš tiesų. Tad, vykstant puolimui Dovhenkė – Dolyna – Bohorodyčnė, puolimas nuo Paškovės link minėto kelio taip pat yra galimas“, – mano jie.

Limano kryptyje vis daugiau ženklų, kad agresorius kontroliuoja Sviatohirską. Taip pat pasirodė informacija, kad okupantų pajėgos įžengė į Tetyanivką, t.y. šalia Sviatohirsko, kitoje Siverskyj Doneco upės pusėje esanti gyvenvietė.

Pasak karybos žinovų, jei tai tiesa ir jiems pavyks įsitvirtinti placdarme abejose upės pusėse, jie turės galimybę smogti į ukrainiečių pajėgų Dolynos – Bohorodyčnės ruožo užnugarį ir atakuoti kelius į Slavianską.

„Pasiekę taktinių sėkmių, orkai persigrupuoja. Neatmestina, kad artimiausiomis dienomis agresorius pabandys ne tik vystyti puolimą aukščiau įvardintuose ruožuose, bet ir forsuoti Siverskyj Doneco upę Rayhorodoko – Jampilio sektoriuje“, – svarsto jie.

Taip jie sieks blokuoti Siverską ir taip sutrikdyti susisiekimą su Lisičiansko ir Zolotės „kišene“, blokuoti Slavianską iš šiaurės ir šiaurės rytų ir atkirsti ukrainiečių grupuotę Dolynoje – Bohorodyčnėje.

Tiesa, pasak ekspertų, klausimas, ar tinkamai išpildyti visoms trims užduotims vienu metu rusams užteks jėgų, tačiau jie neabejotinai bandys.

Neleidžia užimti viso miesto

 

„Locked N’ Loaded“ teigimu, Sjeverodonecke toliau tęsiasi sunkūs mūšiai, ukrainiečiai neleidžia rusams užimti viso Sjeverodonecko miesto.

Kautynės vyksta ir pietinėse miesto prieigose (Borivske, Voronove), net okupantai pripažįsta, kad čia ukrainiečių gynyba tvirta.

Agresorius vėl bandė užimti Toškivką (dirba artilerija, aviacija, manevras) ir priartėti prie Lisičiansko iš pietų, tačiau vėl patyrė nesėkmę.

Karybos žinovai rašo, kad ukrainiečiai toliau gina Zolotės „kišenę“.

Rusai vėl atakavo Komyšuvachą ir šį kartą šiek tiek pasistūmėjo į priekį.

„Tiesa, nei taktinės, nei operacinės situacijos tai kol kas nekeičia. Gal todėl orkai ėmė ieškoti išeičių. Nesugalvojo nieko originalaus – ėmė daryti tai, ką geriausiai moka – daužyti galvą į sieną. Jie atakavo Katerynivką, kuri yra „kišenės“ gynybos centre, ir, žinoma, nieko nepešė“, – teigia jie.

 

Anot ekspertų, padėtis prie kelio Bachmutas – Lisičianskas išlieka dinamiškai bloga. Nors trečiadienį ukrainiečiai pasiekė taktinį laimėjimą prie Nahirnės, tačiau agresorius ir toliau bando kirsti kelią įvairiose vietose, apšaudo jį su artilerija, minosvaidžiais, kai kuriuose ruožuose – tankais.

Rusai toliau atakuoja Mykolajivką norėdami įsitvirtinti aukštumose ir sudaryti sąlygas tolimesniam puolimui Lisičiansko link, kol kas be rezultatų.

Ukrainiečiai praneša, kad rusai nusiteikę atsikovoti pastarosiomis dienomis pietų kryptyje prarastas teritorijas, forsuoti vandens kliūtį (tikėtina, Inhuleco upę), ketindami nustumti ukrainiečius į gynybai nepatogius ruožus.

„Tas nusiteikimas toks dvejopas: manevrinius vienetus papildo senukais T62 (kas iš to gausis nesunku nuspėti), stiprina artileriją ir pritraukia raketas Tochka U. Tad planas daugmaž nuspėjamas – bandyti sumalti priešą į dulkes ugnies sistemų pagalba, o tada per pelenus pervažiuoti senukais T62. Nu nu. Bandė ne kartą, pažiūrėsime, kaip pavyks šį kartą“, – rašo jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: