Netikėta žinia: žlunga sandėris su Indija, dėl sankcijų Rusija turi didelių problemų – jau trūksta naftos  ()

Dėl naftos trūkumo „Rosneft“ atsisakė dviem valstybinėms Indijos naftos perdirbimo įmonėms pateikti „Urals“ partijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pareigūnų bandymas susitarti su Indija dėl papildomų naftos kiekių tiekimo tapo neįmanomu uždaviniu dėl žaliavų trūkumo. To negali įvykdyti Rusijos naftos pramonės lyderė „Rosneft“.

„Reuters“, remdamasis informuotais šaltiniais, teigia, kad „Rosneft“ naftos trūkumas buvo ta priežastis, dėl kurios bendrovė atsisakė pateikti „Urals“ partijas,  skirtas dviejoms Indijos naftos perdirbimo gamykloms. Derybas su „Rosneft“ vedė Indijos naftos perdirbėjai „Indian Oil Corp“, „Bharat Petroleum Corp“ ir „Hindustan Petroleum“.

Buvo planuota, kad šalys sudarys šešių mėnesių trukmės sutartis dėl papildomo tiekimo, viršijančio Indijos naftos perdirbimo gamyklų jau importuojamus kiekius. Tačiau tik IOC naftos korporacijai pavyko pasirašyti sutartį su Rusijos įmone dėl 6 mln. barelių su opcionu dėl papildomų 3 mln. To priežastis – žaliavos iš „Rosneft“ trūkumas, teigė agentūros pašnekovai.

Bendrovė teigė, kad tiesiog neturi reikiamų žaliavos apimčių.

Staigus naftos gavybos nuosmukis Rusijos Federacijoje įvyko po to, kai Rusijos pusė prarado Europos rinką ir iš Rusijos pasitraukė Vakarų naftos paslaugų įmonės. Iki gegužės vidurio gamyba sumažėjo 830 000 barelių. Be to, du trečdalius šio kritimo sudarė jau minėta „Rosneft“, „užkimšusi“ 30% naftos gręžinių.

Bendrovės įmonės sumažino tiekimą 560 000 barelių per dieną. Anksčiau buvo pranešta, kad Prancūzija pradėjo derybas su Jungtiniais Arabų Emyratais dėl naftos tiekimo į šalį, kad galima būtų pakeisti rusiškas žaliavas.

 

Savo ruožtu JAV leido trims bendrovėms importuoti Venesuelos naftą į Europos rinką, kad padėtų Europai sumažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių.

Dėl Vakarų sankcijų 2022 metais naftos gavyba Rusijos Federacijoje gali sumažėti 17 proc., o pardavimas – lygiai 50 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(171)
(6)
(165)

Komentarai ()