Ukraina turi gudrų planą, kaip išgelbėti Chersoną, Melitopolį ir kitas gyvenvietes be jokio tiesioginio puolimo  ()

Nepaisant iššūkių ir nuostolių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos didvyriškai gina savo šalį. Gavusios daugiau vakarietiškos sunkiosios ginkluotės, Ukrainos pajėgos galės pradėti ne tik taktinį, bet ir strateginį puolimą, įskaitant ir veiksmus Chersono bei Zaporižės regionuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos užsienios žvalgybos vadovas generolas Mykola Malomužas teigia, kad jei Ukrainos gynėjams pavyks prasiskverbti iki jūros, tai sukurs apsupties sąlygams okupantams. Tai leistų išlaisvinti Chersoną, Melitopolį ir kitas gyvenvietes be jų puolimo.

„Naudodami naujausią šiuo metu į Ukrainą gabenamą techniką, galėsime ne tik smūgiuoti rusų gynybinėms pozicijoms, pavyzdžiui, Zaporižėje  ir Chersone, bet ir jas apeiti. Tada nebus reikalo šturmuoti Chersoną, Melitopolį ar kitus miestus, nes priešas bėgs“, teigia Malomužas. Generolas teigia, kad Ukraina turės smūgiuoti į kitus sektorius, kad susilpnintų Putino karių pozicijas.

Tiesa, prasiveržti iki jūros ir sukelti dalinės apsupties situaciją čia tikrai nebus lengva. Bet šturmuoti miestų ukrainiečiai nenori, kad būtų išsaugota miestų infrastruktūra ir gyvenamieji namai. Be to, tai, kad rusai atsitrauktų, o ne lauktų šturmo, nėra garantuotas scenarijus - jie ne kartą įrodė, kad yra pasiryžę griauti Ukrainos gyvenvietes.

(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: