„Jei Vakarai ir toliau „kramtys snarglius“, šį rudenį kils plataus masto Trečiasis pasaulinis karas, tai jau prasideda  ()

Pekinas netrukus gali pabandyti užvaldyti Taivaną. Silpnumas ir neryžtingumas, kurį Vakarai parodė reaguodami į Rusijos invaziją į Ukrainą, Pekiną džiugino. Iki rudens Kinija gali pradėti savo „specialiąją operaciją“ prieš Taivaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo tarptautinis ekspertas Maxim Yali.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Kinijos lyderis Xi Jinpingas pasirašė dekretą, suteikiantį sau teisę vykdyti „specialias operacijas, skirtas užtikrinti nacionalinį suverenitetą“.

Neabejotina, kad tai yra pasiruošimas galimam Taivano, kurį Pekinas laiko savo teritorija, perėmimui.

Yali įsitikinęs, kad tai, kas vyksta, yra silpnos Vakarų pozicijos Rusijos Federacijos pradėto karo prieš Ukrainą klausimu rezultatas.

„Jei Vakarai (pirmiausia ES) ir toliau „kramtys snarglius“, vilkins realios karinės pagalbos teikimą Ukrainai, taip pat ir toliau rems karą (...), tai šį rudenį iškyla reali rizika plataus masto Trečiojo pasaulinio karo pradžiai“, – sako ekspertas.

Jis priminė, kad JAV turi karinių įsipareigojimų Taivanui. Gegužės pabaigoje Amerikos vadovas Joe Bidenas paskelbė esantis pasirengęs siųsti karius dalyvauti šiame konflikte, jei KLR nuspręs įsiveržti.

Apskritai, Yali pažymėjo, kad šiandien Jinpingui kyla didžiulė pagunda įvykdyti operaciją „Mūsų Krymas“.

Faktas yra tas, kad šį rudenį bus rinkimai. Ir „protėvių žemių grąžinimas“ sužaistų jam į rankas.

 

Be to, Kinijos ekonomika yra daug stabilesnė nei Rusijos, o tai reiškia, kad sankcijos šaliai gali būti ne tokios skausmingos. Taip pat, kyla abejonių, kad Vakarai apsispręs dėl rimtų priemonių.

„Jei Vakarai bijo įvesti realias sankcijas Rusijai, tai dar labiau bijos prieš Pekiną. Ir jie labai atidžiai stebi karą Ukrainoje“, – pabrėžė ekspertas.

Jis patikslino, kad dabar karas Ukrainoje lemia Taivano likimą. Jei Vakarai neras jėgų sutramdyti Putiną, Jinpingas gali rizikuoti.

„Ir tada pasaulyje pabyrės tikrosios šiukšlės“, – perspėjo Yali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(12)
(2)

Komentarai ()