[Žinios trumpai] Spėjama, kad A. Lukašenkos dienos suskaičiuotos: gyvens tol, kol vyks karas Ukrainoje – Kremlius jau numatė jo likimą  ()

Kremlius turi planą nušalinti Lukašenką nuo valdžios, – sakė buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius turi planą nušalinti nuo valdžios Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką.

Tokią nuomonę laidos „Tarptautinis penktadienis“ eteryje išsakė buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Pavlo Klimkinas.

Anot jo, Rusija suinteresuota „perkrauti“ dabartinį Aleksandro Lukašenkos režimą.

Klimkinas tvirtina, kad Kremlius nori atsikratyti kelių klanų, apsupusių Baltarusijos prezidentą, bandančio išsilaikyti savo pareigose.

„Lukašenkai yra galimybė persikūnyti į Sąjunginės valstybės parlamento vadovą ar panašiai. Ir aš manau, kad jie Lukašenką stipriai spaus“, – komentuodamas galimą Aleksandro Lukašenkos pašalinimą iš valdžios sakė buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Be to, Pavelas Klimkinas neatmeta provokacijų šiame kontekste ne tik prieš Ukrainą, bet ir prie Lietuvos ar Lenkijos sienų. Eksministras priminė, kad anksčiau Minskas naudojo migrantus su ES besiribojančiose teritorijose, o ateityje jie galėjo surengti galingus prasiveržimus kontrolės punktuose.

 

Aleksandro Lukašenkos režimui, anot Klimkino, naudinga, kad Ukrainos karas tęstųsi kuo ilgiau, nes tokiu atveju Rusija atitraukiama nuo įvykių Baltarusijoje. Tuo pat metu buvęs užsienio reikalų ministras mano, kad Kremliui pavyks užspausti dabartinį Baltarusijos Respublikos prezidentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(7)
(4)

Komentarai ()