Putinas į karą meta „sunkiąją ginkluotę“? Socialinėje erdvėje masiškai išplito nutukusio Rusijos generolo nuotrauka – internete sukėlė tikrą audrą (Foto)  (1)

Nepatvirtinta nuotrauka, kurioje užfiksuotas Vladimiro Putino armijos į pensiją išėjęs Rusijos generolas, sukėlė spėliones, kai pasigirdo pranešimai, kad Maskva Ukrainoje dislokuoja į pensiją išėjusį personalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas aukšto rango žvalgybos šaltinis sekmadienį „Daily Star“ sakė, kad Putinas praėjusį mėnesį įsakė 67 metų generolui Pavelui grįžti į aktyviąją tarnybą vadovauti Ukrainoje veikiančioms Rusijos specialiosioms pajėgoms.

Šaltinis sakė, kad Pavelas prieš penkerius metus pasitraukė iš aktyvios tarnybos ir gyveno Maskvos priemiestyje, kol buvo pakviestas vadovauti daliniui po to, kai buvęs vadas patyrė rimtų sužalojimų per artilerijos smūgį.

Neva į pensiją išėjusio generolo atvaizdas pasklido socialinėje žiniasklaidoje, o „Twitter“ vartotojai, įskaitant JAV atstovą Adamas Kinzingeris, respublikonas, šaiposi iš jo išvaizdos ir svorio.

 

„Putinas dabar meta į kovą statinę“, – sakė aukšto rango šaltinis žvalgyboje. „Dauguma jo geriausių ir kovoje užkietėjusių vyresniųjų vadų žuvo arba buvo sužeisti per kautynes Ukrainoje, todėl jis imasi siųsti antrarūšius karininkus į frontą, kurie netveria labai ilgai.

„Dabar jis tempia generolus iš pensijos ir vienas iš jų yra generolas Pavelas“, – tęsė šaltinis.

„Putinas yra kaip mafijos bosas, kuriam niekas negali atsisakyti paklusti. Jei į pensiją išėjęs generolas gauna žinią iš Putino, kad jo reikia Motinai Rusijai, nelabai ką galite dėl to padaryti“.

 

„Newsweek“ negalėjo nepriklausomai patikrinti „Daily Star“ pranešimo, paskelbto birželio 25 d., ar nuotraukoje pavaizduoto vyro tapatybės, tačiau atlikta paieška parodė, kad vaizdas internete plinta mažiausiai nuo birželio 5 d.

Anot žiniasklaidos, generolas daugiau nei 40 metų buvo karys ir tapo Rusijos specialiųjų pajėgų vadu. Jis taip pat tarnavo Sirijoje ir kurį laiką praleido Afganistane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)

Komentarai (1)