[Žinios trumpai] Kadyrovcai skelbia, kad okupuos ne tik Ukrainą, bet ir Europą: „eisime iki pat Berlyno, sustabdyti gali tik vienas žmogus”  (2)

Brangios žemės ūkio technikos grobstymas, plėšikavimas okupuotame Mariupolyje ir panašūs veiksmai: anot Kadyrovo pakaliko, tai yra „islamo ir vertybių apsauga“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos valdžia svajoja okupuoti ne tik Ukrainą, bet ir Europą.

Rusijos valdžios retorika darosi vis agresyvesnė, kol Rusijos kariuomenė užsiknisusi Ukrainos frontuose. Europai pagrasino ir artimiausias Čečėnijos vadovo bendražygis, Čečėnijos parlamento pirmininkas Mahomedas Daudovas.

„Ukraina 365“ „Telegram“ kanale paskelbta ištrauka iš Daudovo pareiškimo Rusijos žiniasklaidai.

Kadyrovo sąjungininkas, apsuptas daugybės sargybinių, pagrasino užgrobti naujas Ukrainos teritorijas, ypač Odesą ir Nikolajevą. Beje, ištarti miestų pavadinimus jam sekėsi sunkiai. Pavyzdžiui, Nikolajevą pavadino Nikolajevsku. Rusijos kariuomenė Ukrainoje nesustos, patikino jis.

„Ir Nikolajevskas, ir Chersonas, ir Odesa... Jei Vladimiras Vladimirovičius Putinas mūsų nesustabdys, mes pasieksime Berlyną. Ir laimėsime. Dėl to nekyla jokių abejonių“, - sakė Daudovas.

R. Kadyrovo bendrininkas Čečėnijos saugumo pajėgų buvimo Ukrainos žemėje tikslu pavadino „islamo ir vertybių apsauga“.

Svarbu pažymėti, kad Kremlius aktyviai traukia „kadyrovcus“ agresijoje prieš Ukrainą. Tačiau čečėnų saugumo pajėgų priešakinėse fronto linijose praktiškai nėra. Jie yra antrose ir trečiose gynybos linijose, filmuoja surežisuotus „herojiškus“ vaizdo įrašus, kuriuose „kariauja“ su krūmais, geležinkelio bėgiais, šviesoforais ir tuščiais namais. Už tai internete jie vadinami „TikTok“ kariais. 

 

Dalyvaujant „kadyrovcams“ užfiksuota daug plėšikavimo atvejų. Pavyzdžiui, transportuojant į Čečėniją iš Ukrainos pietų brangią žemės ūkio techniką. Kadyrovo saugumo pajėgos taip pat aktyviai dalyvavo plėšikavimuose okupuotame Mariupolyje. Matyt, būtent tokias „vertybes“ Daudovas turėjo omenyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(54)
(-43)

Komentarai (2)