[Žinios trumpai] Turkijos sprendimas sukėlė garsų skandalą: Ukraina šokiruota  ()

Turkija paleido Rusijos laivą su vogtais Ukrainos grūdais – detalės sukėlė garsų skandalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos valdžia paleido laivą „Zhibek Zholy“, kuris naktį paskubomis išplaukė iš Turkijos krantų su Ukrainoje pavogtais grūdais.

„Dėka operatyvaus atitinkamų Ukrainos institucijų įsikišimo, šis laivas negalėjo iškrauti pavogtų prekių ir buvo sulaikytas. Turkijos pusei buvo išsiųstas prašymas areštuoti laivą ir krovinį. Tuo pačiu metu, ignoruojant Ukrainos pusės kreipimąsi, laivas buvo paleistas liepos 6-osios vakarą“, – rašoma pranešime.

Užsienio reikalų ministerija pažymėjo, kad Turkijos ambasadorius Kyjive buvo pakviestas pasiaiškinti.

Ukrainos žurnalistas Osmanas Pašajevas patvirtino informaciją, kad Turkijos valdžia paleido laivą, kuris naktį skubiai išplaukė iš Turkijos krantų su pagrobtais grūdais. Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pareiškė, kad toks Turkijos valdžios poelgis yra gėdingas.

„Vakarykštis gerbiamo prezidento Recepo Tayyipo Erdogano požiūris nėra draugiškas. Turėjau tai pasakyti sau. Gaila, kad Turkijos  vyriausybė ir Turkijos teisingumo ministras Bekiras Bozdagas leido paleisti Rusijos laivą su Ukrainoje pavogtais kviečiais“, – sakė Pašajevas.

 

Pasak jo, Turkijos valdžiai leidus išplaukti laivui su pagrobtais kviečiais, jis nakties priedanga skubiai paliko uostą.

„Bailiai. Jie bėga tamsoje, kai kameros nepajėgia užfiksuoti Rusijos piratų krovininio laivo. Laive liko ukrainietiški grūdai iš Berdjansko. Jiems tai brangiai kainuos. Turkijos valdžia paleido su Rusijos vėliava plaukiojantį Kazachstano laivą „Zhibek Zholy“, kuris turėjo galimybę tapti baudžiamojo persekiojimo pavyzdžiu už Ukrainos apiplėšimą.

 

Bekiras Bozdagas. Turkijos teisingumo ministras. Būtent jis iš Ukrainos generalinės prokuratūros gavo baudžiamosios bylos medžiagą dėl pavogtų ukrainietiškų grūdų. Bozdagas sugeba įforminti ir atlikti bet kokią politinę užduotį teisiniu balansavimo aktu“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()