Tai ne žaidimas! Didžiulis skandalas Maskvoje – Kazachstanas iš tikro „atsiskiria“ nuo Rusijos, gręžiasi į Vakarus  (3)

Kazachstanas vykdo strateginę suartėjimo su Vakarais ir atsiskyrimo nuo šalies agresorės Rusijos politiką. Kazachai suprato, kad „draugystė“ su Rusijos Federacija, kurią ji per prievartą primeta, nenuves jų šalies į sėkmingą ateitį, tačiau Vakarų partneriai tai gali padaryti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 Tai ne žaidimas! Didžiulis skandalas Maskvoje – Kazachstanas iš tikro „atsiskiria“ nuo Rusijos, gręžiasi į Vakarus  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigia diplomatas Ruslanas Osipenko.

Kaip žinia, Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas neseniai Tarpvalstybiniame pinigų komitete paskelbė apie vadinamųjų „LLR“ ir „DLR“ nepripažinimą ir pasitraukimą iš NVS susitarimo. Be to, anksčiau šalis perėjo nuo kirilicos į lotynų raštą, bandydama nusimesti „rusiškojo pasaulio“ jungą ir vykdo nacionalinę laipsniško atsijungimo nuo Rusijos politiką.

„Tai ne flirtas, Kazachstanas tiesiog palieka šią sritį. Pirma, jis suprato, kad Rusija ateičiai nieko nesiūlo. Antra, kaip partnerė ji nekaip pasirodė“, – pabrėžė diplomatas.

Osipenko kaip pavyzdį pateikia konfliktą Kalnų Karabache, kai Turkija palaikė Azerbaidžano pusę, o Rusija -  Armėnijos, kuri prašė Rusijos pagalbos. Tačiau Rusijos Federacija atsisakė, rekomendavo, kad teritorija būtų palikta Azerbaidžanui pagal tarptautinę teisę, tai yra, iš tikrųjų Rusija atsisakė savo įsipareigojimų pagal KSSO susitarimą.

 

„Rusija prarado savo veidą, prarado savo lyderystę ir neduoda ateities modelio, kaip vystysis šalys, jei jos susijungs su Rusija “, – aiškino Ruslanas Osipenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(5)
(189)

Komentarai (3)