[Žinios trumpai] Per žingsnį nuo katastrofos, sankcijos veikia žiauriai: vos pakilęs lėktuvas skubiai grįžo į Sankt Peterburgą dėl visiško navigacijos gedimo  (1)

Remiantis E1.ru paskelbta informacija, penktadienį iš Sankt Peterburgo į Jekaterinburgą išskrido lėktuvas SVR173, tačiau praėjus pirmai valandai po pakilimo lėktuve susidarė avarinė situacija. Šaltinių teigimu, lėktuvo įgula pranešė apie visišką navigacinės įrangos gedimą ir skubiai paprašė grįžti į pakilimo oro uostą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žurnalistai prašė oro linijų bendrovės komentarų, tačiau ji atsisakė pateikti bet kokių paaiškinimų.

Ekspertas ir analitikas Anatolijus Nesmianas, komentuodamas lėktuvo avariją, sakė, kad dėl sankcijų Rusijos aviacijoje avarijos taps dažnesnės. Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad vietoj įprastos techninės priežiūros ir einamojo remonto Rusijos oro linijų bendrovės priverstos tiesiog lopyti įrangą.

„Atrodo, kad pranešimų apie orlaivių avarijas, susijusias su mašinų ir įrangos gedimais, pasitaikys vis dažniau. Kartais tinkamai prižiūrite įrangą, kartais vietoj įprastos priežiūros naudojate lipnią juostą ir padirbtas kiniškas medžiagas. Tinkamumo nebėra, todėl nėra jokių galimybių. Gerai, kad kol kas tai tik nelaimingi atsitikimai“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (1)