[Žinios trumpai] Kremlius dešimtmečius planavo Ukrainos naikinimą ir kodėl Rusijos Federacijai iš tikrųjų reikėjo šio karo  ()

Kremlius dešimtmečius rengė ukrainiečių naikinimo planą arba kodėl Rusijos Federacijai iš tikrųjų reikia karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas negali pretenduoti į dalies Ukrainos teritorijų aneksijos idėjos originalumą. Pasirodo, Maskva ruošėsi užgrobti svetimas teritorijas dar prieš tai, kai Boriso Jelcino aplinkoje atsirado žmogus, kuris netrukus perėmė valdžią Rusijos Federacijoje į savo rankas ir virto diktatoriumi.

Atvykęs į Kremlių V. Putinas bandė išnaikinti tautiečių įprotį turėti savo nuomonę, teisę rinktis ir, svarbiausia, istorinę atmintį. Jis pats teigė esąs įtrauktas į vadovėlius kaip „Rusijos žemių išvaduotojas“ ir vienintelis sėkmingas Rusijos Federacijos valdovas. Konkurentai turėjo būti pašalinti.

Šiuo atžvilgiu pirmųjų „rusiškojo pasaulio“, 2014-aisiais amžiams pakeitusio Ukrainą, ideologų pavardės greitai buvo pamirštos. Tačiau greitas Ukrainos  užkariavimas neįvyko, ir dar yra prisimenančių, kaip Kremlius „išlaisvino“ Donbasą ir Slobožanščiną.

Žurnalistas, laikraščio „Donechchina“ vyriausiasis redaktorius Igoris Zotsas rašo, kad 2001 m. (Putinas dar nebuvo valdęs Rusijos, todėl negalėjo įpinti intrigų ir agentų tinklo, kuris jau veikė Ukrainoje – red.) „Rusijos keršto armija“ grasino Ukrainai karu Donbase:

„Ir štai ką jos šauklys, vardu Pšeničny, rašė žurnale „Stupa“ (Kramatorskas): „Kai regione gyvens vien rusai, visiems, kurie nepripažįsta Rusijos Federacijos ir nelaiko tos pačios Donecko srities Rusijos Federacijos nuosavybe, pasiūlysime keltis į gretimą regioną ir duosime tam laiko. Bet tuos, kurie neišeina ir čia atstovaus ar bendradarbiaus su Kyjivu, kvalifikuosime kaip okupantus... Jie bus siunčiami kaip „krovinys 200“.

 

2001 m. lapkričio 9 d. Donecko srityje pasirodė straipsnis apie grėsmę, žurnalistai paspaudė pavojaus signalą. SBU išgirdo. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad išvadų niekas nepadarė.

„Bet veltui. Rusija visiškai nepasikeitė ir visada perspėja“, – pažymėjo Zotsas.

Žurnalistas ir Ukrainos gynėjas Sergejus Molotkovas taip pat priminė Rusijos ekonomisto pareiškimą 2004 m. Mažai žinomas specialistas viename iš forumų Rusijoje atvirai prisipažino, kad Rusijai reikia darbuotojų iš Rytų Ukrainos: „Mums reikia 8 milijonų ukrainiečių į Tolimuosius Rytus, pageidautina iš perpildytų Rytų Ukrainos, sunkiai dirbančių ir nelinkusių protestuoti.“

 

Tada tokie žodžiai šokiravo. Donbase tuo metu gyveno mažiau nei 4 mln., o Luhansko srityje – 2,5 mln. žmonių.

„Tai yra visas planas iki cento. Apiplėšti regioną, išvežti gamyklas ir žmones. Pastaruoju metu man ėmė aiškėti, iš kur tas sakramentinis „lagaminas – geležinkelio stotis – Rusija“ mąstymas. Niekas neturėtų būti įleistas į tą pusę“, – pažymėjo Molotkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(10)
(21)

Komentarai ()