[Žinios trumpai] Kodėl Kinija taip nori Taivano? Rizikuoja tiek, kad gali sukelti net Trečiąjį pasaulinį karą (Foto)  (51)

Taip yra todėl, kad Taivanas tiesiogine prasme yra prie pat Kinijos krantų, o kartu su Japonija ir Filipinais sukuria situaciją, kai šios 3 šalys gali neleisti jūros keliu patekti į Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie tai vadina „pirmąja salų grandine“. Žvelgiant iš KLR perspektyvos, tai reiškia, kad potenciali priešo koalicija gali tiesiog blokuoti jūrų prekybą ir išteklių importą, užkirsti kelią Kinijos kariniui jūrų laivynui ir pan., dar prieš prasidedant šaudymui. Tai labai bloga padėtis, todėl karštligiškai stengiamasi pareikšti pretenzijas Pietų Kinijos jūroje, ginčytis dėl Japonijos salų ir pan. Tai nėra gera strateginė pozicija.

 

Žinote, kaip Kinija mėgsta pasirodyti, kad turi priešlaivinių raketų, kurios gali padaryti visokių bjaurių dalykų priešo karo laivams? Tokios jėgos  egzistuoja ir kitose šalyse. Negalite tiesiog „praslysti“ pro Taivaną. Jūs taip pat negalite tiksliai išlaikyti atstumo, kai Taivanas yra čia pat. Tai taip pat taikoma oro gynybai.

 

Taivano kontrolė padėtį pakeistų ir suteiktų tvirtą atramą žengti į Filipinų jūrą, sukurdama daug daugiau erdvės kvėpuoti.

Nekariniais tikslais Taivanas visiškai nesvarbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (51)