[Žinios trumpai] „Didžiausia grėsmė“ - FTB ir MI5 vadovai padarė „precedento neturintį pareiškimą“ apie artėjantį pavojų, Rusija tik smulkmena  ()

Yra labai didelė ir svarbi problema - Kinija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija kelia didžiausią ilgalaikę grėsmę Vakarų šalių ekonominiam ir nacionaliniam saugumui dėl technologijų vagysčių, kibernetinių atakų ir Pekino pastangų daryti įtaką užsienyje. Šį „precedento neturintį bendrą įspėjimą“ Londone paskelbė JAV FTB direktorius Christopheris Wray'us ir Didžiosios Britanijos žvalgybos MI5 generalinis direktorius Kenas McCallumas, rašo „The Guardian“.

„Nuolat matome, kad Kinijos vyriausybė kelia didžiausią ilgalaikę grėsmę mūsų ekonominiam ir nacionaliniam saugumui, sakydamas „mūsų“, turiu galvoje abi mūsų šalis, taip pat mūsų sąjungininkus Europoje ir kitur“, – sakė Wray. Jis tvirtina, kad Kinijos vyriausybė yra „pasirengusi pavogti Vakarų technologijas ir panaudoti jas, kad pakenktų Vakarų verslui ir dominuotų Vakarų rinkoje“.

McCallumas pridūrė, kad tai pirmas kartas, kai FTB ir MI5 lyderiai išėjo į tą pačią viešąją platformą, norėdami perspėti „apie didžiulę bendrą problemą – Kiniją“. Pasak jo, MI5 dėl Kinijos atlieka septynis kartus daugiau tyrimų nei prieš ketverius metus.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad Kinijos vyriausybė ir jos „užslėptas spaudimas visame pasaulyje“ yra „svarbiausia problema, su kuria susiduriame“.

„Tai gali atrodyti abstraktu. Bet tai tikra ir skubu. Turime apie tai kalbėti. Turime veikti", - sakė jis.

Liu Pengyu, Kinijos ambasados ​​Vašingtone atstovas spaudai, neigė Vakarų lyderių kaltinimus ir pavadino juos nepagrįstais. Jis taip pat tvirtina, kad Kinija „griežtai priešinasi visų formų kibernetinėms atakoms ir su jomis kovoja“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()