[Žinios trumpai] „SpaceX“ iškėlė didelę problemą: „Elono Musko elgesys yra dažnas mūsų gėdos šaltinis, ypač pastarosiomis savaitėmis“  ()

„SpaceX“ vidinėje pokalbių sistemoje išplatintame atvirame laiške, kurį gavo „The Verge“, smerkiamas generalinio direktoriaus Elono Musko elgesys viešojoje erdvėje. Ypatingai skaudžiai pašmaikštaudami darbuotojai kaltina E. Muską nesilaikant komandos „No asshole“ ir nulinės tolerancijos seksualiniam priekabiavimui politikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neaišku, kiek darbuotojų pasirašė laišką, skirtą „SpaceX“ vadovei Gwynne Shotwell, tačiau atrodo, kad jis sunervino, nes darbuotojai paliko daugiau nei 100 komentarų, o daugelis jų sutiko su tokia nuostata, rašo „The Verge“.

„Elono elgesys viešojoje erdvėje yra dažnas mūsų išsiblaškymo ir gėdos šaltinis, ypač pastarosiomis savaitėmis“, – rašoma laiške, kurį cituoja „The Verge“. „Kaip mūsų generalinis direktorius ir žymiausias atstovas spaudai, Elonas laikomas „SpaceX“ veidu – kiekvienas Elono siunčiamas „Twitter“ pranešimas yra de facto viešas bendrovės pareiškimas.

Ir tai yra problema, sako jie.

„Labai svarbu aiškiai parodyti mūsų komandoms ir potencialiems talentams, kad jo žinutės neatspindi mūsų darbo, misijos ar vertybių“, – rašoma laiške.

Darbuotojų reikalavimai yra gana aiškūs. Jie nori, kad „SpaceX“ „visai vadovybei būtų vienodai atsakinga“ už abejotiną elgesį ir „aiškiai apibrėžtų, kas tiksliai yra skirta SpaceX „No asshole“ ir „nulinės tolerancijos“ politikai, ir nuosekliai jas vykdytų“.

Ši žinia pasirodė po to, kai praėjusį mėnesį „SpaceX“ buvo apkaltinta sumokėjus stiuardesei 250 000 USD, kad atsisakytų pretenzijų dėl  E. Musko seksualinių veiksmų.

 

G. Shotwell vėliau gynė E. Muską, argumentuodama – „manau, kad kaltinimai yra klaidingi“ el. laiške skirtame visai įmonei. Bet yra dar vienas laiškas, kurį gruodį parašė buvusi „SpaceX“ inžinierė Ashley Kosak, kuriame ji teigia, kad „negalėjo nustoti patirti seksualinio priekabiavimo“ įmonėje.

 

E. Muskas savo „Twitter“ paskyroje taip pat padarė keletą pareiškimų, kad jis yra respublikonas, o tokiai politinei nuostatai vargu ar pritars „SpaceX“ darbuotojai.

Milijardierius generalinis direktorius aiškiai sukėlė daugelio „SpaceX“ darbuotojų pyktį. Galų gale, jie tiesiog bando atlikti savo darbą, ir nori, kad žiniasklaidos cirkas neprasidėtų kiekvieną kartą, kai jų viršininkas eina į „Twitter“ gintis po to, kai buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu arba paskelbia pavogtus memus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()