[Žinios trumpai] Pranešimas „Twitteryje“ sukėlė neregėtą audrą Rusijoje: Putino „speciali operacija“ identiška Hitlerio puolimui, rusai šokiruoti  ()

Rusijos „patriotai“ negali atskirti Putino „specialiosios operacijos“ Ukrainoje nuo Hitlerio puolimo prieš SSRS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Twitter“ segmente kilo garsus skandalas dėl nacių kariuomenės puolimo SSRS metinių. Rusijos „patriotai“, labai gerbiantys savo istoriją, tų įvykių negalėjo atskirti nuo V. Putino „specialiosios operacijos“.

Incidentas kilo dėl „Twitter“ paskyroje „Birželio 22 d. Minutė po minutės“ paskelbto įrašo, skirto vokiečių puolimui SSRS.

Birželio 20 dieną paskelbtas tekstas apie artėjančią liūdną datą posovietinėms šalims: „Artėja dar vienos blogiausios dienos mūsų šalių istorijoje metinės. Šlykštus diktatorius užpuolė vidury nakties, nepaskelbęs karo – iš pradžių apskritai uždraudė vartoti žodį „karas“. Tačiau žmonių atmintyje amžinai įsirėžė žodžiai: „Kyjivas buvo subombarduotas, mums pranešė, kad prasidėjo karas.“

 

 

Rusai ne iš karto suprato, kad kalbame apie Antrąjį pasaulinį karą. Jie nusprendė, kad tai buvo apie Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų „specialiąją operaciją“ Ukrainoje, ir ėmė nekęsti autoriaus. Net žodis „metinės“ įraše putinistų nesupainiojo.

„Apie ką jūs kalbate… Putinas iš tikrųjų savo kalboje paskelbė apie karinės operacijos pradžią. O tai, kad Kyjivas nusprendė, jog tai karas – jau yra Zelenskio problema ir kažkokie tarakonai jo galvoje.

 

 

Geriausio mūsų prezidento sprendimo metinės. Taip galvoja rusai ir iš tikrųjų palaiko karinę specialiąją operaciją.

Tai geriausia diena, kai Rusijos kariuomenė pradėjo „išvaduoti“ Ukrainą“, – rašė komentatoriai iš Rusijos.

Manoma, kad paskyrą „Birželio 22 d. Minutė po minutės“ užpuolė Kremliaus botai, kurių užduotis yra parodyti visišką rusų paramą kare su Ukraina. Tačiau tikėtina, kad kai kuriuos komentarus parašė tas pats Putino elektoratas, entuziastingai sutikęs „specialiąją operaciją“ ir ukrainiečių žudynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(8)
(31)

Komentarai ()