[Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė taktiką, kaip bus išlaisvinamas Chersonas: HIMARS turės saugoti vos dvi vietas ir rusai atsidurs spąstuose  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius mano, kad kontrataka Chersono išvadavimui gali būti pradėta pakankamai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos jau juda link Chersono - yra maždaug 15 km nuo miesto, kurį rusai okupavo dar pačioje invazijos pradžioje. Arestovičius teigia, kad ukrainiečiai įsitvirtino dešiniajame Inguleco upės krante. Šie įtvirtinimai, pasak Arestovičiaus, buvo atakuojami ne kartą, bet per dvi savaites rusai nesugebėjo jų pašalinti. Taigi, Zelenskio patarėjas mano, kad tai tarp pagrindu vaduojant Chersoną.

Tiesa, Arestovičius ragina nedėti vilčių, kad Chersonas bus išvaduotas tuoj pat, nes tie 15 km gali būti sunkiai įveikiami. Arestovičius teigia, kad Chersono išvadavimas prasidės tada, kai Ukraina gaus reikalingų ginklų.

„Jį bus galima grąžinti, kai turėsime tolimojo nuotolio artilerijos ir HIMARS raketų sistemas, kurios leis išspręsti Rusijos kariuomenės dešiniojo kranto placdarmo aprūpinimo problemą, patikimai blokuoti atsargų tiekimą iš ten ir smogti priešo karių sankaupoms“, teigė Arestovičius.

Ta rusų karių bazė bus pasiekiama HIMARS ar M270 MLRS sistemomis. Jos Ukrainą pasieks po kelių savaičių. Tiesa, jų bus nedaug ir Chersonas nebus vienintelė kryptis, kur Ukraina gali panaudoti aukšto tikslumo raketas - jos reikalingos ir Charkive bei Donbase.

 

Tai, beje, nėra planų išdavimas - Arestovčius kalba apie galimybes, o ne planus. Galimybė išvaduoti Chersoną yra reali. Ir separatistinių judėjimų čia nesimato - iš 250 tūkstančių žmonių tik 23 atvyko pasiimti siūlomų rusiškų pasų. Akivaizdu, kad vietinė populiacija laukia išvadavimo ir rusams tuo atveju nepadės.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: