[Žinios trumpai] Ukraina patvirtino: galingi M777 fronte iš karto stabilizavo situaciją  ()

M777 haubicos ir kita 155 mm artilerija, kurią Ukrainai siunčia Vakarų sąjungininkai, yra labai svarbus ginklas kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad Zaporižės regione ilgo nuotolio artilerija, kurią Ukraina gavo iš Vakarų, stipriai pagerino šalies gynėjų padėtį. Zaporižės regiono karinės administracijos vadovas Aleksandras Staruchas teigia, kad M777 haubicos atvyko pačiu laiku ir priešas taip laisvai nebesijaučia.

Pasak Starucho, fronto linija Zaporižės regione jau buvo stabilizuota. Ukrainos ginkluotosios pajėgos užtikrintai laiko pozicijas ir atremia rusų bandymus veržtis. Tiesa, nors Ukrainos pietuose šalies gynėjai jau pasiekė nedidelių teritorinių laimėjimų, pasak Starucho, dabar nėra prasmės kalbėti apie didelę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrataką. Bent jau kol kas.

 

Staruchas teigia, kad Zaporižės regione šiuo metu yra pakankamai ramu, lyginant su situacija prieš 3 savaites. Tuomet priešas čia telkė pajėgas, bet jos vėliau buvo permestos į Luhansko ir Chersono regionus.

(60)
(2)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: