[Žinios trumpai] Rusai suprato, kad negali sustabdyti Ukrainos kariuomenės puolimo, jų veiksmai ukrainiečiams kelia nerimą  ()

Serhijus Chlanas, Chersono karinės apygardos vado patarėjas, teigia, kad rusai supranta, kad ukrainiečių kontrapuolimo nebegalima sustabdyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chlanas yra įsitikinęs, kad Ukraina išvaduos Chersono regioną, kai gaus daugiau vakarietiškų ginklų. Tačiau yra ir blogų žinių - spaudžiami rusai gali pradėti civilinės populiacijos terorą. Gali įvykti ir kažkas panašaus, kas įvyko Bučoje.

„Dabar Chersono gyventojai mums pasakoja, kad okupantai aktyviai ruošia įtvirtinimus miesto pakraščiuose ir pramoninėse bazėse, jie ruošia gatves mūšiams. Jie supranta, kad nesustabdys ukrainiečių puolimo, todėl Chersono gatves ruošia mūšiams. Ir tai kelia nerimą“, teigia Chlanas.

Jis išreiškė viltį, kad tuoj dešinioji Chersono regiono pusė bus išlaisvinta ir tuomet panašus procesas bus pradėtas likusioje regiono dalyje. Tiesa, kairiojoje pusėje užvirs skaudūs mūšiai.

„Čia prasidės didžiausios karinės operacijos. Kad ir kaip gerai jie įsitvirtins Chersone, jie turės išvykti, nes dabar mūsų matomas puolimas lengvai perpjaus priešo grupes. Jie neturės kito pasirinkimo kaip tik palikti dešinįjį Dniepro krantą“, teigė Chlanas.

 

Chersonas buvo okupuotas dar pačioje invazijos pradžioje. Šį regioną Rusija planuoja aneksuoti - kalbama apie referendumą, dalijami rusiški pasai, rodoma rusų televizija. Tiesa, keliama ir kita versija - kar Rusija gali pasiūlyti Chersoną Ukrainai mainais į, pavyzdžiui, Krymą. Chersono regiono gynybai nuo ukrainiečių kontrapuolimo Rusija skyrė labai senus T-62M tankus, kurie nė iš tolo neprilygsta Ukrainos prieštankiniams ginklams. Pats sprendimas žadinti tokią muziejinę ginkluotę rodo, kad Chersonas nėra prioritetas.

(49)
(2)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: