[Žinios trumpai] Vokietijoje skelbiamas avarinis režimas ir nepaprastoji padėtis – situacija sudėtinga, pasekmes pajus visa šalis  ()

Vokietija paskelbė nepaprastąją padėtį dėl dujų tiekimo iš Rusijos problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos federalinė vyriausybė ruošiasi paskelbti avarinį režimą dėl rusiškų dujų tiekimo problemų. Tai rašo vokiškas „Die Welt“ leidinys, remdamasis šaltiniais.

Šis žingsnis gali iš karto ir ženkliai padidinti gamtinių dujų kainą visiems vartotojams.

Pranešama, kad Federalinės ekonomikos ir klimato apsaugos ministerijos valstybės sekretorius Patrickas Greichenas birželio 20 d. paruošė energetikos pramonę būsimam žingsniui. Ekstremalioji situacija gali būti paskelbta per 5-10 dienų. Šia žinute Greichenas kreipėsi į 55 Federalinės energijos ir vandens išteklių asociacijos valdybos narius.

Prisiminkite, birželio 17 d. žiniasklaida pranešė, kad Europos šalys žiemai naudoja dujas iš savo atsargų dėl sumažėjusio tiekimo iš Rusijos. Pastaruoju metu Rusija sumažino dujų tiekimą Italijai, Prancūzijai, Vokietijai ir Austrijai.

 

Birželio 14 dieną Rusijos energetikos bendrovė „Gazprom“ paskelbė, kad dujų tiekimas Vokietijai dujotiekiu „Nord Stream“ sumažės 40 proc. Departamentas tai aiškino variklio gedimais ir „Siemens“ veiksmais, kurie po remonto negrąžino reikiamos įrangos.

Birželio 1 dieną „Gazprom“ sustabdė dujų tiekimą Vokietijai. Rusijos Federacijoje Vokietijos bendrovė „Shell Energy Europe Limited“ buvo apkaltinta nenoru už mėlynąjį kurą mokėti rubliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()