[Žinios trumpai] Ukrainai pažadėtos HIMARS jau turi aiškų taikinį: rusai baigia itin svarbios perėjos darbus, reikia skubiai daužyti  ()

Ukraina laukia pažadėtų HIMARS ir M270 MLRS sistemų - okupantai joms jau baigia statyti pirmą taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai per maždaug tris savaites pastatė naują tiltą per Oskilo upę Charkivo regione. Pirmieji ženklai, kad ten vyksta inžineriniai darbai, buvo pastebėti gegužės pabaigoje.

Dabar šalia apgriauto geležinkelio tilto yra, greičiausiai, pontoninis tiltas, kurį rusų pajėgos naudos savo dalinių aprūpinimui. Toje vietoje sukiojasi ir keli mažesni kateriai.

 

Šio tilto vieta yra gerai žinoma. Ir rusams jis yra labai svarbus. Tačiau Ukrainiečiai šiuo metu neturi kuo efektyviai pasiekti šį tiltą. HIMARS ar MLRS sistema greitai jį paverstų istorija, tačiau perdavimo ir mokymų procesas vis dar vyksta. Tai reiškia, kad rusai galės džiaugtis savo statiniu bent kurį laiką ir stiprinti savo pajėgas šiame regione. 

 

Ukrainiečiai dėl to labai nesibaimina ir sako drąsiai - „rusai užbaigė pirmąjį taikinį“ HIMARS ar M270 sistemoms. Tikslios tų sistemų raketos tą tiltą tiesiog ištrins iš upės. Ir neleis jo lengvai atstatyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: