[Žinios trumpai] Rusijoje kyla pykčio banga - įsiutę tėvai paviešino, kas bus daroma su karo mėsmalę išgyvenusiais „Moskva“ šauktiniais  ()

Išlikę gyvi nuskendusio Rusijos kreiserio „Moskva“ jūreiviai šį mėnesį vėl gali būti dislokuoti fronte, antradienį pranešė nepriklausomas laikraštis „Novaja Gazeta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma laiške, kurį parašė jūreivių tėvai, 49 šauktiniai, kurie buvo išgelbėti iš „Moskva“, buvo paskirti į raketų fregatą „Ladny“. Jie gali išplaukti į jūrą jau birželio 30 d., nepaisant pažadų palikti juos sausumoje.

„Mūsų vaikai, kurie yra šauktiniai, jau neteisėtai dalyvavo specialioje karinėje operacijoje kreiseryje „Moskva“ ir dėl nelaimės patyrė psichologinių traumų“, – rašoma „Novaja Gazeta“ laiške.

„Manome, kad nepriimtina pakartotinai įtraukti tuos, kurie patyrė psichologinę traumą, dalyvauti kovinėse operacijose“.

 

Pranešama, kad laiškas buvo adresuotas Rusijos prezidento žmogaus teisių komisarui, kariniam prokurorui aneksuotame Kryme ir nevyriausybinei organizacijai „Karių motinų komitetas“.

Jo autoriai išreiškė susirūpinimą, kad 1981 metais pradėtas eksploatuoti Sovietų Sąjungos Juodosios jūros laivyno laivas „Ladny“ yra netinkamas laivybai ir jį reikia remontuoti, pranešė „Novaja gazeta“.

Jūreivių tėvai paprašė patikrinti raketų fregatos dalyvavimą Ukrainos kare, kurį Rusija vadina „specialia karine operacija“.

 

„Moskva“ valdomų raketų kreiseris buvo elitinis Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas, galintis gabenti branduolines raketas. Jo įgulą sudarė apie 510 jūreivių.

Pranešama, kad „Moskva“ nuskendo Juodojoje jūroje balandžio 13 d., kai į ją pataikė Ukrainos raketos. Rusija, kuri teigė, kad jos laivas nuskendo dėl atsitiktinio gaisro laive, pranešė, kad vienas įgulos narys žuvo, o 27 dingo.

Nepriklausomos žiniasklaidos tyrimų duomenimis, aukų skaičius siekia apie 40, o sužeistųjų – 100.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()