Juodojoje jūroje vyksta keisti dalykai: didelė laivų flotilė pasuko Odesos link – Strelkovas teigia, jog tai gali būti gudraus Ukrainos plano dalis  ()

Buvusio FSB pulkininko teigimu, Ukraina, įvykdžiusi raketų ataką prieš „Boiko bokštus“, tyčia provokuoja Rusiją stumti laivyną link regiono centro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai galėjo paruošti spąstus Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynui, kurio laivai pajudėjo link Odesos.

Tokią nuomonę išsakė buvęs prorusiškų kovotojų DLR lyderis Igoris Strelkovas-Girkinas.

Visų pirma, buvęs FSB pulkininkas nusprendė pakomentuoti nepatikrintą informaciją, kad šalies agresorės Juodosios jūros laivynas tariamai paliko uostus visa jėga ir patraukė link Odesos.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „Иди и смотри“, Rusijos laivai su visa amunicija plaukia link regiono centro „galutiniam Ukrainos laivyno likučių sunaikinimui“.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos pakrantės pajėgas įvedė į parengtį. Šiuo metu patvirtinta 14 raketų smūgių Odesos srityje, sandėlių ir logistikos mazgų sunaikinimas Očakove, Odesoje ir Belgorodo-Dnestrovskio miestuose“, – rašo „Telegram“ kanalas ir Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno išplaukimą uostamiesčio kryptimi susiejo su tuo, kad Ukrainos kariai sunaikino Boiko gręžimo įrenginius.

Strelkovas-Girkinas, komentuodamas šią žinutę, užsiminė, kad Rusijos karinė vadovybė daro klaidą, bandydama atkeršyti už likviduotus objektus Juodojoje jūroje. Pasak buvusio FSB pulkininko, Ukraina tikslingai provokuoja šalį agresorę.

 

Be to, Strelkovas užsiminė, kad Ukrainos kariuomenė galėjo paspęsti spąstus Rusijos Juodosios jūros laivynui Odesos srityje.

„Laivynas keliauja į vietovę, kurioje nekantriai laukiama... Tačiau tikėtina, kad kalbame apie skubų poreikį apginti Gyvačių salą, apie neišvengiamą puolimą, apie kurį jie rašė paskutines dvi ar tris dienas. Tačiau net ir šiuo atveju priešas akivaizdžiai laukia ir provokuoja“, – tęsė buvęs prorusiškų kovotojų lyderis ir išreiškė viltį, kad klysta prognozuodamas Rusijos Juodosios jūros laivyno spąstus.

 

Primename, kad birželio 20-osios rytą pasirodė informacija, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo raketų ataką prieš „Boiko bokštus“ Juodojoje jūroje. Strateginio objekto sunaikinimas, kaip pranešė liaudies deputatas Aleksejus Gončarenka, apsunkins Rusijos dujų gavybą šiame regione.

Po raketų atakos prieš „Boiko bokštus“ Rusijos Federacijos Valstybės Dūmoje imta kalbėti apie atsakomuosius veiksmus prieš Ukrainą ir grasinama apšaudyti sprendimų priėmimo centrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: