[Žinios trumpai] Juokai baigti, NATO ima ruoštis karui: Danija keičia įsakymą dėl naikintuvų F-16, skirs milijonus dolerių  (3)

Vakarų šalys ilgą laiką snaudė, manydamos, kad karinis konfliktas Senajame Žemyne yra praktiškai neįmanomas. Tačiau neišprovokuotas ir nepateisinamas Rusijos išpuolis prieš Ukrainą dabar ragina Vakarus susirūpinti savo ginkluote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danija dar 2016 metais užsakė nemažai F-35 naikintuvų, kuriais ketino pakeisti savo F-16 flotilę. Danija turi 44 F-16 naikintuvus ir juos žadėjo pakeisti 27 F-35. Senstantys naikintuvai į atsargą turėjo būti išleisti jau 2024 metais, bet dabar nuspręsta juos pasilikti bent iki 2027-ųjų.

Danija taip pat planuoja skirti 156 milijonus dolerių savo F-16 parko priežiūrai, kad naikintuvai būtų bet kuriuo metu pasiruošę reaguoti į kylančias grėsmes.

„NATO rytinių teritorijų gynyba dabar yra svarbesnė nei bet kuriuo kitu artimiausios istorijos metu. Todėl plečiame F-16 galimybes, kol priimame F-35“, teigė gynybos ministras Mortenas Bodskovas. Jis pabrėžė, kad agresyvūs Putino veiksmai pakeitė Europą ir jai kylančias grėsmes.

 

Danijai tai - reikšmingas sprendimas, tačiau kartu tai - naujų tendencijų pavyzdys. NATO šalys turi peržiūrėti savo gynybinius pajėgumus ir didinti ginkluotę.

(62)
(1)
(61)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: