Fantastika, kas darosi pietuose! Rusai traukiasi, pralaužta pirmoji orkų gynybos linija prie Chersono, į karą įsijungė partizanai, tuo pačiu smogė į užnugarį  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išstūmė Rusijos karius nuo pirmosios gynybos linijos Chersono srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išstumti Rusijos karius nuo pirmosios gynybos linijos Chersono srityje. Taip atsitiko, be kita ko, dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bendradarbiavimo su partizaniniu judėjimu regione.

Tai pirmadienį, birželio 20 d., buvo paskelbta televizijos kanale „Espreso“, sakė Chersono regiono karinės administracijos vadovo patarėjas Serhijus Khlanas.

„Mūsų ginkluotosios pajėgos išstūmė okupantus nuo pirmosios gynybos linijos. Jie (Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos) ten gyrėsi, kad yra nepajudinami, kad dabar yra sutvirtinami antroje, trečioje gynybos linijoje. Tačiau tuo pat metu mūsų ginkluotosios pajėgos surengė galingus tikslinius smūgius“, – sakė Khlanas.

Khlano teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tiksliai smogė šaudmenų sandėliams, ypač Nova Kachovkoje, taip pat netoli Sofijivkos ir Davydovo Brodos.

Tuo pačiu metu Khlanas pažymėjo, kad priešo pajėgos sugebėjo įsitvirtinti Inhuleco upės pakrantėje. Tačiau Ukrainos kariuomenė, anot patarėjo, per pastarąsias dvi savaites turėjo pranašumą visoje fronto linijoje Chersono regione.

 

Khlanas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos karių taktinės sėkmės yra susijusios ir su tuo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kartu su partizanais veikia okupuotoje Chersono srities teritorijoje.

„Tai dar nėra kontrapuolimas, žinoma, tai yra taktinės sėkmės... Bet gavę puolimui reikalingą pastiprinimą, pavyzdžiui, sunkiąją ginkluotę, pradėsime išlaisvinti savo žemes“, – pridūrė Khlanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(0)
(122)

Komentarai ()

Susijusios žymos: