Kremlius pakėlė Kaliningrado kariuomenę ant kojų: Rusija eina iš proto ir nežino ką daryti su „lietuviška bomba“  (16)

Putino kariuomenė pradėjo pratybas Kaliningrado srityje – Nevzorovas priminė Rusijos Federacijai apie „lietuvišką bombą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-21 Kremlius pakėlė Kaliningrado kariuomenę ant kojų: Rusija eina iš proto ir nežino ką daryti su „lietuviška bomba“  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvai nutraukus traukinių tranzitą į Kaliningradą, Rusija jame pradėjo karines pratybas.

Birželio 20 dieną Rusijos Federacijos Baltijos laivyno kariai pradėjo pratybas Kaliningrado srityje. Netoli sienos su ES šaudo MLRS „Grad“ ir „Uragan“, didelio kalibro pabūklai „Hiacintas“, savaeigiai pabūklai „Msta-S“, „Akatsiya“ ir „Gvozdika“.

Manevruose dalyvauja apie tūkstantis kariškių, praneša „RIA Novosti“.

Naujas „karštasis taškas“ atsirado Lietuvai pranešus Kaliningrado srities valdžiai apie traukinių su sankcionuotais kroviniais tranzito nutraukimą. Nuo žemyno atkirstai Kaliningrado sričiai tai reiškė staigų iki 50 % prekių praradimą.

Federacijos taryba, kaip būdinga Rusijos okupantams, pareiškė, kad Rusijos Federacija „turi laisvas rankas bet kokiomis priemonėmis išspręsti šį klausimą“, jei ES nepataisys situacijos dėl „Kaliningrado blokados“.

ES vyriausiasis diplomatas Josepas Borrellis mano, kad Lietuvos teisinis sprendimas nesukels rimto konflikto regione.

 

Tuo tarpu Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas situaciją pavadino „precedento neturinčia“, tačiau pripažino, kad Maskva dar nesugalvojo, kaip reaguoti į Lietuvos veiksmus.

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas prisiminė, kad kadaise SSRS susprogdinusios bombos saugiklį įžiebė „lietuviška kibirkštis“: „Tada Lietuvai pavyko nugalėti dar gyvą ir labai galingą imperiją. Tikriausiai sugrius ir Rusija, ir vėl per „Lietuvos įvykius“. Viskas perėjo į antrąjį turą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(17)
(254)

Komentarai (16)