Tai būtų blogiau už visas sankcijas - JAV nori smogti į jautriausią Rusijos vietą: už pagalbą Saudo Arabija gali gauti Egipto salas  (1)

Vašingtonas gali pasiūlyti Rijadui naujas teritorijas, siekdamas derėtis dėl naftos gavybos padidinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV stengiasi, kad Rusijos nebuvimas naftos rinkoje nebūtų pastebėtas, o tam būtina išspręsti pagrindinę problemą – numušti „juodojo aukso“ kainą.

Siekdami savo tikslo, Baltieji rūmai kreipėsi į Saudo Arabiją ir Jungtinius Arabų Emyratus – JAV pareigūnai siūlo šioms šalims padidinti naftos gavybą, o tai lems naftos kainų mažėjimą.

Amerikiečiai netgi pasiruošę pritraukti Izraelį ir Egiptą, pasiūlydami Saudo Arabijai dvi Raudonojoje jūroje esančias Sanafiro ir Tirano salas. Šias teritorijas valdo Egiptas, bet, matyt, jau iš anksto susitarta su Kairu.

Tai aptariama „Bloomberg“ medžiagoje.

 

Saudo Arabijos valdžia vis dar veikia lėtai, nes yra įpratusi tik mažinti naftos gavybą, kad padidintų/stabilizuotų kainas. Taip buvo tada, kai Rijadas OPEC+ rėmuose susitarė su Maskva 2017 m., o taip pat ir po koronaviruso pandemijos pradžios 2020 m.

JAV, siekdamos trumpuoju laikotarpiu sumažinti kainas, parduoda strategines naftos atsargas, iš 650 mln. barelių jau liko 532.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(1)
(101)

Komentarai (1)