Kazachstano prezidentas toliau su žemėmis maišo Putiną: „Tai ką, Kazachstanas dabar turi amžinai tarnauti ir lenktis prieš Rusijos kojas? Tai nesąmonė“  (24)

Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas nepaliauja kritikuoti Kremliaus – tąkart jis demaskavo Rusijos Federacijos vaidmenį KSSO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-21 Kazachstano prezidentas toliau su žemėmis maišo Putiną: „Tai ką, Kazachstanas dabar turi amžinai tarnauti ir lenktis prieš Rusijos kojas? Tai nesąmonė“  (24)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pradžioje Kazachstano valdžia kreipėsi į KSSO sąjungininkus su prašymu atsiųsti į šalį „taikos palaikymo“ misiją dėl prasidėjusių masinių riaušių, kurios ėmė peraugti į ginkluotus protestuotojų ir saugumo pajėgų susirėmimus.

Dėl to penkios šalys – Rusijos Federacija, Baltarusija, Kirgizija, Armėnija ir Tadžikistanas – išsiuntė savo kariuomenę į Kazachstaną, o po 10 dienų „taikdariai“ paliko šalį. Netrukus Rusijos politikai nusprendė paskelbti, kad Rusijos Federacija neva išgelbėjo „padėtį“ Kazachstane.

Tačiau Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas paneigė Rusijos propagandinius pasakojimus:

„Pirmą kartą per 30 metų KSSO kažkaip pasitvirtino išsiunčiant ribotą kontingentą į Kazachstaną. Ir pabrėžiu, ne Rusija, o KSSO. Rusijoje, kai kurie žmonės klaidingai pristato visą šią situaciją, teigia, kad Rusija išgelbėjo Kazachstaną, o Kazachstanas dabar turi amžinai tarnauti ir lenktis prieš Rusijos kojas“.

 

„Manau, kad tai visiškai nepagrįsti teiginiai, esantys toli nuo tikrovės“.

Tokajevas pabrėžė, kad iš pradžių buvo susitarta, jog ribotas kontingentas karo veiksmuose nedalyvaus, o visas 10 buvimo šalyje dienų „taikdariai“ tikrai nepaleido nė vieno šūvio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(0)
(135)

Komentarai (24)